DISTRIBUIȚI

   Vasili MARANDIUC este personalitatea care și-a lăsat amprenta în istoria raionului și a republicii. Întreaga activitate a fost dedicată agriculturii, și nu una simplă, ci una modernă. A demonstrat mereu sacrificiu față de pământ și față de cei care-l lucrează. De nenumărate ori, la diferite forumuri a fost înalt apreciat pentru insistență, dăruire sufletească, puterea de a munci și a se dărui oamenilor. Calități pe care le-au moștenit și copiii săi.
În luna august 2015 a fost ales Președinte al raionului. În acest răstimp a dovedit prin fapte că este un adevărat pilon al raionului. Poartă amprenta durabilității și a dorinței de a duce totul cu succes până la capăt. Are un crez al său și cu o îndârjire impusă până la desăvârșire merge pe căile destinului.

Cea mai importantă calitate pentru afirmarea unei personalități este voința, consideră Vasili MARANDIUC, drept argument în susținerea acestei afirmații servindu-i experiența acumulată pe parcursul anilor. Omul și agentul economic care din bunul său a împărțit și celor de alături. Prin gesturile sale de susținere și generozitate, gospădăria „ Alodiu Nord ”pe care a gestionat-o până a veni la conducerea raionului, face pași siguri înainte. Ca nimeni altul a investit în dezvoltarea satului natal și nu numai, la afirmarea în practică a sacrului adevăr că „veșnicia s-a născut la sat”. A dat dovadă în activatate de mult curaj, de competențe în implementarea celor mai performante tehnologii în agricultură, a celui mai performant utilaj tehnic. Colegii de breaslă îl numeau un deschizător de drumuri în relații de colaborare cu producătorii agricoli din străinătate. Dumnealui a condus și a gestionat o gospodărie agricolă cu o pondere în agricultură. Noua funcție, de Președinte al raionului, nu l-au făcut, totuși, să uite de celelalte preocupări la fel de importante: le vine în ajutor feciorilor Victor și Sergiu, care gestionează gospădării agricole, colegilor… Competență, muncă, tenacitate, responsabilitate, sacrificiu… Doar atât! Astăzi îl regăsim pe Vasili MARANDIUC împovărat de mai multe griji…

Mai departe puteți găsi în ziarul din numărul 1 din săptămâna aceasta