Un monument în memoria  eroilor români edificat la Țânțăreni

      Un monument în memoria  eroilor români edificat la Țânțăreni

58
DISTRIBUIȚI

Sâmbăta trecută la Țânțăreni, raionul Telenești  a fost inaugurat monumentul eroilor români , stelă  edificată  de Primăria Țânțăreni cu sprijinul Primăriei Sânmihaiu de Câmpie, județul Bistrița- Năsăud și Asociația “MONUMENTUM”

Obeliscul de piatră poarta numele eroilor consăteni căzuți in Primul Război Mondial și numele a doi eroi români căzuți in acest sat in luptele de eliberare a Basarabiei din iulie 1941.Stela a fost cioplită de către meșterii de la Cosăuți.

„Ideea monumentului a apărut acum câțiva ani când am venit aici  să semnăm protocolul privind stabilirea relațiilor de înfrățire între satele noastre. Am văzut monumentul consătenilor căzuți în al doilea război mondial de la Țânțăreni  care mi-a lăsat o impresie apăsătoare fiindcă în cei 50 ani acesta a reușit să se deprecieze complet. Mi s-a făcut impresie că este o listă incompletă. Atunci i-am propus colegului meu  Dumitru Stoica, să înălțăm un monumental în memoria consătenilor căzuți în cadrul armatei române pe care puterea comunistă i-a neglijat, astfel să săvârșim un act de dreptate versus memoria acestor oameni. Astfel am contribuit cu jumătate de sumă, astfel am dus la capăt construcția monumentului pe care-l edificăm astăzi în mod solemn”, a remarcat în cadrul întâlnirii Ioan Mate, primarul de Sânmihaiul-de-Câmpie 

Fanfara Inspectoratului General al Poliției de Frontieră  a intonat imnurile de stat ale României și R. Moldova, împreuna cu alte cântece patriotice, iar o grupă de military care reprezenta garda  de onoare a tras  focuri de arma in memoria eroilor români.