53
DISTRIBUIȚI

Respect pentru handbal

 Timp de trei zile la Chișcăreni s-a desfășurat  Turneul de handbal „Speranțele olimpice”.  A fost  a X-ea ediție a turneului ,în cadrul Proiectului„Respect pentru handbal”. Sportivii din raionul Sângerei au participat activ atât echipele feminine cât și masculine și au  avut o  prestație  admiratoare, cu pasiune și entuziasm.

Potrivit lui Anatolie Bajereanu, președintele Agenției Olimpice și Sportive Sângerei „La turneu au participat 15 echipe, din raioanele Republicii Moldova, de la școlile cu profil sportiv  din Chișinău, cât și din România, de la colegiul din Iași. Turneul a fost feminin și masculin, a avut un impact încântător și  atrăgător pentru  spectatori, susținători și invitați, desfășurându-se pe un teren standard. Am ales localitatea dată pentru desfășurare  competițiilor din motivul că LT „Nicolae Casso” dispune de un teren specific pentru jocul de handbal. Viorica Crăciun, directoarea instituției ne-a oferit  deschidere către stadion cu drag ,prin  bunătatea și inteligența unei bune gazde.”

 Rezultatele concursului s-au profilat în felul următor: la junioare, categoria  2007-2009 locul I, dar și locul  II  l-au ocupat  handbalistele antrenorul Andrei Scutelnic de la Școala de Sport specializată( ȘSSH nr.2 din Chișinău. Locul trei   l-a ocupat echipa LT , gazdă a evenimentului.

 Între echipele de băieți, rezultatele ediției 2023 arată în felul următor: locul I- echipa LT „A. Agapie” din Pepeni, locul II- echipa Școlii de Sport „Dumitru Atanasov și locul III- echipa de handbaliști  de la Școala de Sport din orașul Fălești.

 „Gesturile generoase ale Secretarului Federației Naționale de Handbal Nicolae Vizitiu și darurile aduse pentru echipele  entuziasmate au adăugat o notă  specială evenimentului. Au demonstrat recunoștința pentru eforturile  tuturor  celor implicați buna desfășurare a turneului,” a  remarcat Viorel  Midrigan, directorul Școlii de Sport din Sângerei.

 Evenimentul a fost memorabil și a adus bucurie.  Acesta a inspirat nu numai prin pregătirea și pasiunea sportivilor față de handbal, dar și prin inspirația și dăruirea  sponsorilor care au asigurat succesul competițiilor prin susținerea lor financiară    și cu echipamente sportive pentru participanți. Ar fi vorba  de  SRL „ Accent”, de  SRL„Gelibert”,de Pensiunea „Rustica Villa”,  de Magazinul  de Sport „Accent” , „ Aici pentru Tine.” Organizatorii   turneului  le-au adus mulțumiri.