DISTRIBUIȚI

Zilele trecute, în incinta grădiniţei-creşă „Andrieş” a avut loc o activitate raională cu tematica „Toamna harnică şi de daruri darnică”, gazda căreia a fost grupa mare nr. 5 „Viorele”, educatoare Eudochia Ţurcanu. Acest tip de activitate a fost una de evaluare, activitate integrată. Tehnologiile didactice pe care s-a bazat activitatea au fost: conversaţia, demonstrarea, explicarea, învăţarea, lămurirea, problematizarea şi lucrul individual.
Oaspeţii din raion, care au fost prezenţi la activitate au fost plăcut surprinşi de dotarea centrelor la care lucrează zi de zi copilaşii din această grupă. Totodată ei au apreciat şi pregătirea copiilor şi parteneriatul grădiniţă-părinţi care există.
Cei prezenţi au avut parte de un program amplu prezentat de copilaşi, care erau ghidaţi de doamna educatoare Eudochia Ţurcanu. Prezentă la activitate a fost şi Zîna Toamnă, care a venit cu un coş plin cu daruri. Împreună cu zîna, copilaşii au recitat poezii, au cîntat, dar au răspuns şi la diferite întrebări şi ghicitori, astfel, printr-un rebus au descoperit tema de bază a activităţii. Copilaşii nu au rămas în urmă nici la capitolul noutăţi şi curioţităţi, trecând cu brio şi această probă.
Mai apoi copiii au lucrat cu mult interes şi au experimentat diferite lucruri la centrele de interes care erau foarte bine amenajate. Astfel folosindu-se de sarcini, care erau stabilite pentru fiecare centru aparte, copilaşii s-au descurcat foarte bine la activităţile la care au fost reparizaţi. Centrele de interes au fost: artă, alfabetizarea, blocuri, joc de masă, joc de rol, ştiinţă şi menaj. La centrele nominalizate copilaşii au modelat din plastilină, au făcut, prin metoda ştampilării, compot din fructe, au stors suc din fructe şi legume, au construit hora legumicultorilor şi a pomicultorilor, au conservat pentru iarnă legume, au încărcat cereale în saci şi i-au dus pentru depozitare în hambare, dar şi la moară pentru a măcina făină ş.a.
Mulţumim foarte mult doamnei educatoare, Eudochia Ţurcanu pentru munca pe care o depune zilnic pentru ca copilaşii noştri să afle cât mai multe lucruri despre lumea care ne înconjoară, pentru profesionalism şi răbdare.

Un grup de părinţi