DISTRIBUIȚI

   Sectorul 1 al Inspectoratului raional de Poliție îndeamnă toți cetățenii la respectarea măsurilor de prevenire a infecției COVID-19. Totodată aducem la cunoștință necesitatea și obligativitatea respectării Instrucțiunilor cu privire la măsurile de prevenire a infecției COVID-19 în cadrul centrelor comerciale, impuse prin Hotărârea nr.13 din 29.05.2020 a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.
    Amintim că este necesar și obligatoriu instalarea în centrul comercial, în locuri vizibile și accesibile a dozatoarelor cu soluție dezinfectantă pe bază de alcool pentru respectarea igienei mâinilor. Totodată vizitatorii acestor centre comerciale sunt admiși doar în cazul asigurăii cu măști de protecție. Cerințele se referă nu doar la cumpărători, dar și la angajații centrelor comerciale care prestează serviciile. Este admisă aflarea lor în centrele comerciale la serviciu exclusiv cu măști de protecție.
   Ținem să vă amintim, că începând cu 5 iunie se permit întrunirile cu caracter religios. Prin Hotărârea expusă la acest capitol se impun următoarele obligații: organizarea slujbelor cu transmiterea la distanță/ on-line; organizarea slujbelor la aer liber cu respectarea distanței de 2 metri cu purtarea măștilor de protecție, admiterea enoriașilor în lăcașele sfinte doar asigurați cu măști de protecție, excluderea contactului și sărutării obiectelor de cult.
   De asemenea, poliția propune cetățenilor să evite deplasările în zilele de 6-7 și 8 iunie, la cimitirele din localități întru evitarea infectării și răspândirii infecției COVID-19. Noi vom fi prezenți în toate spațiile, căci vom supraveghea să respectați ca să vă protejați. Vă vom ajuta să urmați aceste reguli, ca să nu fiți amendați. Pentru cei care nu se conformează cerințelor și vor încălca prevederile Hotărârii 13 din 29.05.2020 vor fi pasibile de răspundere conform art.76/1 a Codului Cotravențional al R.Moldova, în mărime de 22500 până la 25000 lei persoanele fizice și de la 50000 până la 70000 lei persoanele juridice.
Vasile Petrov, ofițer principal de sector, Sectorul nr.1 al Inspectoratului raional de Poliție, comisar principal