Suntem generația care va duce Moldova în Uniunea Europeană

Suntem generația care va duce Moldova în Uniunea Europeană

19
DISTRIBUIȚI

Duminică, 21 mai, în  Piața Marii Adunări Naționale va fi convocată Adunarea  „Moldova Europeană”, la inițiativa președintei  Maia Sandu, pentru ca noi să confirmăm voința de a mișca Republica Moldova spre vest în Uniunea Europeană. Acesta va fi un eveniment  care va reprezenta un mesaj către comunitatea internațională privind dorința poporului de a fi parte a familiei europene. Oamenii spun că este o șansă de a demonstra comunității europene că viitorul nostru e doar în UE:

Gheorghe Banaru, satul Drăgănești: „ Cu încredere să ne regăsim fratern, umăr la umăr, în UE. Îndemn cetățenii raionului să aibă rațiune, să meargă duminică la Chișinău, pentru a spune într-un glas: „ Suntem generația care vom duce Moldova în UE:” Acum e momentul în care și Moldova să se numere printre statele membre ale UE. Duminică, facem un pas decisiv către apartenența la Uniunea Europeană, pas întemeiat pe voința majoritară, exprimată prin glasul majorității care aspiră la integrarea europeană. Duminică să demonstrăm un exemplu elocvent care apropie și mai mult momentul integrării. E un moment istoric. Noi, beneficiem de un drept fundamental al UE și anume de libertatea de circulație. Beneficiem de un șir de proiecte, de siguranță energetică și multe altele.

Desigur, că e un proces îndelungat și anevoios, prin care întreaga societate își modifică regulile de funcționare, este nevoie de o fermă voință, dar și de un vast proces de învățare la nivelul întregii societăți. Noi, știm foarte bine cum vrem să trăim mai departe și cine să ne fie prieteni.

Moldova trebuie să devină membră a UE în pofida provocărilor cu care se confruntă. Or, noi alegem să trăim liber, alegem viața și pacea.”

Ion Roșca, președintele Consiliului raional al Sindicatului Educației și Științei vine cu o adresare către managerii Instituțiilor Educaționale, a  tuturor celor cărora nu le este indiferentă soarta țării noastre: „Managerilor Instituțiilor Educaționale din raionul Sângerei  Președinților Organizațiilor Primare ale  FSEȘ  Sângerei. Președinta Republicii Moldova , Maia Sandu , invită  cetățenii țării la sfat  în piața Marii Adunări Naționale în orașul Chișinău pe data de 21  mai 2023 , ora  11.00 . Azi , ținând cont de  situația existentă în țară și regiune este necesar ca poporul să-și spună opțiunea de susținere  la subiectul ,, Cursul pro-european al Republicii Moldova ’’.

 În acest context , poziția intelectualității , îndeosebi a pedagogilor , angajaților din domeniul educațional  are un rol  de valoare  în societatea noastră-similar anilor când ne-am încadrat plenar în procesul de Renaștere Națională a poporului 1989 – 1992 . Această Misiune capătă valoare deosebită și pe parcursul săptămânii curente în activitatea de  argumentare și comunicare cu cetățenii din localitățile în care locuim și la locul de muncă. Chem toți Managerii și Președinții Organizațiilor Primare să înțeleagă oportunitatea momentului  și să se încadreze plenar în procesul de mobilizare , convingere și participare  a angajaților , membrilor de sindicat  la Marea Adunare . Importanța momentului este una indiscutabilă pentru toți cetățenii. Cursul pro-european este oportun pentru a asigura o dezvoltare socio-economică a Moldovei similară celei existente în Europa și o stabilitate , siguranță în viitor . E necesar să aducem Europa la noi și prin Mecanismul pentru interconectarea Europei . Stimați Manageri și Președinți ai OP , dacă aveți întrebări , probleme privind participarea , deplasarea sau asigurarea cu transport sunteți rugați să apelați  la numărul de telefon  –   060314780 .

 Calitatea vieții noastre și a viitoarelor generații azi este în strânsă legătură cu poziția civică a fiecărui cetățean . Nivelul de trai al viitoarelor generații este direct proporțional  cu vrerea de azi a poporului . Acesta e și mesajul transmis de către rudelor noastre care lucrează  azi în Europa și cunosc pe viu calitatea vieții acolo  .   Personal și Responsabil ne  mobilizăm , participăm noi înșine și împreună cu colectivul , comunitatea . Schimbarea spre bine depinde  de poziția civică și aflarea fizică a cetățenilor în ziua de 21 mai 2023 , ora 11.00  Interesul Național să  ne unească pe toți , pentru că pe parcursul anilor partidele ne-au dezbinat”.