Familia – Căldură Radiantă fără Frontiere

     Familia – Căldură Radiantă fără Frontiere

10
DISTRIBUIȚI

În contextul Zilei Internaționale a Familiei, la Biblioteca Publică Raională „Vasile Alecsandri”  în colaborare cu Direcția Raională de Asistență Socială și Protecție a Familiei au organizat o masă rotundă cu genericul: „Familia – Căldură Radiantă fără Frontiere”. Evenimentul deosebit a reunit într-o atmosferă prietenoasă și caldă pentru a celebra și evidenția importanța celulei de bază a societății — familia, rolul ei, necesitatea şi beneficiile de integritate.

Mai multe familii de moldoveni și ucraineni, care trăiesc în cuplu mai bine de 10, 15, 30, 35,39, 50 și 52 de ani au fost felicitați de către invitații de onoare de la această sărbătoare, inclusiv  președinta raionului Telenești, Mariana Ombun, vicepreședintele raionului,  Alexandru Taburceanu, șeful Secției Cultură, Tineret și Sport  Pavel Casian, șefa Direcției  Asistență Socială și Protecția Familiei,  Angela Sârbu, reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție precum și reprezentanții primăriei orașului Telenești.  În cadrul mesei rotunde și-au împărtășit experiența de viață  cuplurile Boris și Tamara Cantaragiu  care exact la 15 mai current au împlinit 50 ani de căsnicie,  Andrei și Valentina Stegărescu, 52 ani de căsnicie, Ion și  Taisia  Suprovici  de la Bănești,   Ion și Ana Rusu din Nucăreni, 30 și respective  40 ani de căsnicie. Foarte emoțională a fost luarea de cuvânt a Victoriei Jero, refugiată din Ucraina cu rădăcini telenești  care  a mulțumit  de la numele tuturor mamelor  cu copii din sală a căror soți sunt  acum la război  pentru atitudinea  sufletească  și compasiunea de care a dat dovadă moldovenii față de poporul ucrainean asupra căruia Federația Rusă a  declanșat un adevărat genocid.Contribuția Consiliului Raional la organizarea acestei activități a fost una deosebită. Invitații sărbătorii au fost menționați cu diplome, cadouri și flori înmânate de către Doamna Mariana Ombun Președinta Raionului.

Maria Furdui, șefa Bibliotecii Publice a a ținut să mulțumească tuturor pentru colaborare, participare și implicare, efortul fără de care nu se putea organiza un astfel de eveniment frumos.

În cadrul activității cu o contribuție artistică remarcabilă au venit și elevii IP Gimnaziului „Mihai Eminescu” împreună cu tinerii Centrului de Creație pentru elevi, precum și artiști amatori din localitățile raionului.

Continuarea citiți în ziarul Ecoul nostru din 19 mai 2023