Sprijin pentru identificarea și distribuirea hranei pentru bovine

Sprijin pentru identificarea și distribuirea hranei pentru bovine

16
DISTRIBUIȚI

Săptămâna trecută, în incinta Consiliului raional Sângerei, cu suportul Organizației Națiunilor Unite pentru Agricultură și Alimentație (FAO), Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare și Agenția Națională de Dezvoltare Rurală (ACSA) a organizat un seminar de instruire cu genericul „Sprijin pentru identificarea  și distribuirea hranei pentru bovine  și asistență pentru gospodăriile agricole mici vulnerabile afectate de războiul din Ucraina și secetă” pentru reprezentanții Administrației Publice Locale de nivelul întâi din raionul Sângerei.

Seminarul s-a desfășurat cu participarea lui Ivan Cebotari, vice președinte al raionului, angajații Secției agricultură, relații funciare, cadastru și patrimoniu public, primarilor, specialiștilor în perceperea impozitelor și taxelor locale din unitățile administrativ-teritoriale din raion.

În acest context, participanții au fost familiarizați cu subiecte ce țin de implementarea prevederilor Regulamentului și instrucțiuni de fondare și funcționare a grupurilor de lucru locale pentru selectarea potențialilor beneficiarii de furaje concentrate pentru sectorul de bovine.

Anatolie Fală, directorul de programe ACSA, a atras atenția publicului asupra implementării prevederilor Regulamentului și Instrucțiunii de fondare și funcționare a Grupurilor de Lucru Locale pentru selectarea potențialilor beneficiari de furaje concentrate pentru sectorul de bovine.

Tot în cadrul evenimentului, s-au desfășurat activități practice și discuții menite să asigure o înțelegere clară și eficientă a modalităților de aplicare a acestor prevederi în contextul specific al sprijinului acordat gospodăriilor agricole.

La seminar a fost prezent și   Mihai Butucel, expert în legislația ACSA, care a informat audiența despre implementarea mecanismului de soluționare a reclamațiilor în cadrul proiectului.

La finele întrunirii, Ivan Cebotari a reiterat: „Soluționarea problemelor existente se pot face doar printr-o colaborare constructivă și eficientă între toți actorii.

Asistența necesară pentru solicitarea și accesarea suportului material, deținătorii de bovine pot apela sau prezenta la primăria din localitate.”