DISTRIBUIȚI

Poporul francez este zguduit de actele de terorism, care au avut loc în Paris, în urma cărora a fost curmată viaţa a 132 de cetăţeni şi au fost răniţi încă alţi  peste 250 de oameni. Franţa este îndoliată şi pentru trei zile a fost declarat doliu naţional. Cetățenii ţării noastre, inclusiv sângereienii au ridicat  drapelele în bernă, ziua de luni  fiind declarată  în Republica Molova  zi de doliu naţional, în semn de solidaritate cu durerea poporului francez. Am solicitat mai multor cetăţeni, cititori ai  ziarului, să ne răspundă la întrebarea:

 

Cum calificaţi  atacurile teroriste asupra cetăţenilor francezi?

 

Vasile MALCOCI, directorul IMSP Spitalul raional Sângerei:

„Sunt solidar cu durerea şi suferinţele poporului francez şi totodată condamn cu vehemenţă actele de terorism săvârşite asupra cetăţenilor nevinovaţi. Am copii care trăiesc şi lucrează în Franţa. Mi-am făcut mari nelinişti pentru ei. Familia noastră, rudele, prietenii din momentul când am auzit  ştirea  îngrozitoare, am trăit şi trăim stare de şoc şi ne facem enorme griji pentru securitatea vieţii copiilor noştri care locuiesc în Franţa, dar şi a întregului popor francez. Este strigător la cer ceea ce s-a dezlănţuit în acest oraş. Aceeaşi stare de şoc o trăiesc cei apropiaţi nouă. Am simţit profund neliniştea lor pentru tot ce s-a întâmplat şi frica că cazurile monstruoase de terorism asupra cetăţenilor nevinovaţi se pot repeta. Este inadmisibil şi cred că toate puterile lumii îşi vor coaliza eforturile, se vor sprijini reciproc în activităţi comune de securitate şi de luptă cu teroriştii. Nu putem fi încrezuţi că asemenea acte nu se vor repeta.

 

Ludmila PROCIUC, oraşul Sângerei:

„Am copii care locuiesc în Franţa, feciorul, nora. nepoţelul de numai câţiva anişori. Ne-am îngrozit împreună cu soţul când am auzit despre cele întâmplate. Ne-am recules uşor după o noapte de nesomn şi de nelinişte când am auzit vocea copiilor că sunt bine. Prin ei am transmis şi am exprimat condoleanţe familiilor îndoliate, tuturor francezilor a căror persoane dragi au fost ucise în acest mansacru provocat de terorişti, indivizi fără suflet şi fără Dumnezeu. Printre victimele actelor de terorism sunt multi pacienţi  ai feciorului care lucrează medic, sunt cunoscuţi şi prieteni. De-a lungul anilor feciorul meu  a colaborat cu ei pentru a-i trata, a le salva viaţa. Teroriştii le-au curmat-o. Copiii ne-au spus cât sunt îngroziţi de cele întâmplate. Suntem solidari cu durerea care a cuprins familiile care şi-au pierdut fiinţele dragi în acest mansacru. Condamnăm actele teroriştilor. Sunt fărădelegi asupra umanităţii. Pericolul lor este imens. Solidaritatea care o demonstrează toate popoarele lumii, inclusiv şi ţara noastră demonstrează unire în curmarea acestui lanţ distrugător creat de terorişti. Acest lucru ni-l dorim cu toţii pentru poporul  francez, dar şi pentru securitatea popoarelor lumii, inclusiv şi a noastră. Vreau ca Parisul să fie zâmbitor, luminat de bunăvoinţa şi civilizaţia înaltă a acestui popor şi  a locuitorilor săi”.

Continuarea o găsiți în nr. 51 al ziarului