DISTRIBUIȚI

Un mecanizator din satul Chişcăreni şi-a pierdut viaţa în timp ce se deplasa cu tractorul. Accidentul s-a întâmplat în ziua de duminică, 7 octombrie, în jurul orei 16.00 pe traseul local Iezărenii Vechi – Chişcăreni. Tragedia s-a produs în timp ce mecanizatorul transporta de la câmp la făţare recolta de floarea soarelui.

Potrivit Inspectoratului Raional de Poliţie „la faţa locului au fost efectuate lucrări de descarcerare a corpului victimei dintre fiare. În momentul intervenţiei operative, bărbatul era decedat.Tractorul care-l conducea a derapat şi s-a răsturnat pe imaş”, a confirmat pentru „Ecoul nostru” ofiţerul de presă, Lilia HAREA.
La locul accidentului a fost solicitată intervenţia gărzii de Serviciu a Unităţii de Salvatori şi Pompieri Sângerei. Potrivit constatărilor acestora „tractorul a derapat şi s-a inversat pe traseul de pietriş dintre satele Iezărenii Vechi şi Chişcăreni. Unitatea de transport cu remorcă aparţinea SRL „Roşiori Lux”. Fiind prins printre fiare, fără semne de viaţă, a fost descarcerat tractoristul, CRĂCIUN IURIE, născut la 15 noiembrie 1974”, a informat Ion URECHEANU, şeful unităţii.
Corpul neînsufleţit al victimei a fost preluat de către colaboratorii Inspectoratului Raional de Poliţie pentru investigare şi aflarea cauzelor care au provocat accidentul şi decesul prematur al bărbatului.
Colegii victimei şi cetăţenii satului sunt în stare de şoc şi regretă pierderea acestei vieţi omeneşti.Iurie abia urma să împlinească 44 de ani. A lăsat în urmă doi copii minori, o fetiţă în clasa a II –a şi al doilea copil de numai 6 anişori, ce frecventează grădiniţa. El era unul dintre cei mai buni mecanizatori ai satului, deţinea tehnica şi avea o experienţă de muncă, de care era legat cu trup şi suflet. Ca membru al dinastiei CRĂCIUN din care făcea parte, a fost premiat de nenumărate ori la nivel raional, la concursurile „Spicul de aur”, onorat pentru devotament pâinii crescute şi a muncii de producător agricol. El era permanent desemnat cu distincţii şi premii. Potrivit Inspectorului Intehagro Sângerei, era mecanizatorul care oferea exemplu şi în perioada pregătirii tehnicii către susţinerea reviziei tehnice şi prezenta tractorul în stare bună…

continuarea o puteți citi în ziarul numărul 36 din această săptămână