Seminar de şcolarizare în siguranţa alimentelor

Seminar de şcolarizare în siguranţa alimentelor

272
DISTRIBUIȚI

Recent pentru proprietarii unităţilor de vânzare cu amănuntul şi a unităţilor de alimentaţie publică din raion a fost organizat un seminar de şcolarizare în privinţa siguranţei alimentelor. Activitatea a avut genericul: „Evaluarea unităţilor din alimentaţia publică şi comerţ conform cerinţelor Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor”.

Potrivit Eudochiei Cucoş, care a promovat şi a monitorizat activitatea de instruire, aceasta  a fost organizată de filiala Bălţi a Camerei de Comerţ şi Industrie.

La activitate au participat antreprenori, proprietari de magazine, localuri pentru ceremonii din diferite localităţi ale raionului. Ei şi-au dat acordul de participare, motivând şi constientizând că au nevoie să fie informaţi, spre a cunoaşte şi respecta cerinţele întregului program de autocontrol în domeniul siguranţei alimentelor. Spre acumularea acestor cunoştinţe şi reînnoirea lor i-a condus pe parcursul seminarului Ala FLOREA, şefa Secţiei Siguranţa Produselor Alimentare  din cadrul Direcţiei raionale  pentru Siguranţa Alimentelor (DSA).

Ea a promovat rigorile pentru siguranţa alimentelor prin prizma reglementărilor naţionale, (legi şi hotărâri de Guvern), dar şi prin cerinţe faţă de respectarea şi implementarea Programului minim de autocontrol. Specialistul în siguranţa alimentelor a argumentat şi a demonstrat participanţilor la seminar cât este de necesar în activitatera lor: controlul apei, igeninizarea spaţiilor, utilajelor, recepţia materiei prime, controlul temperaturii de păstrare, controlul dăunătorilor, controlul produsului final.

Şcolarizarea a continuat cu Ghidul de bune practici privind funcţionarea unităţilor de vânzare cu amănuntul şi unităţilor de alimentaţie publică.

Participanţii la seminar au menţionat că asemenea instruiri le sunt utile, iar organizatorii susţin „cu astfel de activităţi ar fi bine să fie cuprinşi toţi 800 de antreprenori câţi activează în acest domeniu”.