DISTRIBUIȚI

Șase instituții de învățământ și un azil de bătrâni din raionul Sângerei vor beneficia de acces îmbunătățit la apă potabilă sigură datorită echipamentelor de filtrare a apei. Totodată, condițiile igienice în cele șapte instituții vor fi îmbunătățite prin montarea încălzitoarelor de apă electrice instant. Echipamentele au fost achiziționate în cadrul unui proiect de planificare în domeniul managementului apelor implementat de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, prin intermediul Fondului de Inovare pentru Obiectivele de Dezvoltare Durabilă din Moldova, susținut de Guvernul Germaniei.

Luni, 14 martie 2022, echipamentele au fost transmise, prin intermediul Consiliului Raional Sângerei, către următoarele instituții beneficiare din raion: Gimnaziul „Valeriu Matei” din satul Dumbrăvița, Gimnaziul „Ion Ignatiuc” din satul Prepelița, Gimnaziul „Anton Crihan” din orașul Sângerei, Gimnaziul „Vasile Alecsandri” din satul Drăgănești, Gimnaziul „Sergiu Rădăuțanu” din satul Iezărenii Vechi, Școala de sport „Dumitru Atanasov” din orașul Sângerei și Azilul pentru persoane în vârstă și cu dizabilități „Sfântul Gheorghe” din satul Drăgănești.
La eveniment au participat președintele raionului Sângerei, Grigore Corcodel, vicepreședintele, Iulian Erimei, reprezentanți ADR Nord și directorii instituțiilor beneficiare.
„Sănătatea noastră depinde în mare măsură de calitatea apei pe care o consumăm. Echipamentele de filtrare și de încălzire a apei, pe care le livrăm cu suportul Guvernului Germaniei, vor contribui la îmbunătățirea calității apei și condițiilor de igienă în șapte instituții beneficiare din raionul Sângerei. Proiectul va mai contribui la îmbunătățirea planificării strategice în domeniul aprovizionării cu apă, pentru a influența pozitiv dezvoltarea sectorului apei și utilizarea tehnologiilor inteligente în domeniu”, a menționat directorul ADR Nord, Maria Prisacari.

Continuarea citiți în n.13 din 18 martie 2022

BP, P