DISTRIBUIȚI

       Sfârșitul săptămânii trecute a finalizat cu un eveniment festiv, la care au fost omagiați colaboratorii serviciilor excepționale, cu ocazia Zilei Salvatorului. În Piața Independenței din Sângerei, a fost celebrată cea de-a 10-a aniversare de la reformarea Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale a Republicii Moldova.

           Evenimentul a început dimineaţa cu omagiul de comemorare a angajaţilor decedaţi în exerciţiul funcţiei, cei prezenți ținând un minut de reculegere pentru aceștia.

Totodată, Ion GHEȚIU, șeful Secției Situații Excepționale (SSE) a ținut să mulțumească colegilor pentru curajul de care au dat dovadă în serviciul efectuat, dar le-a dorit și ca numărul ieșirilor să fie mereu egal cu numărul întoarcerilor în unitate. Aici, șeful secției a dorit să menționeze faptul că două autospeciale au fost reutilate cu tot necesarul, mărind cisterna unei mașini de intervenții până la o capacitate de 1,8 tone de apă, fiind puse în lucru ca unele noi.

              La festivitate a fost prezent Lilian BOTNARIUC, șeful Direcției Situații Excepționale Bălți, care a mulțumit colaboratorilor serviciilor pentru efortul depus zi de zi întru bunăstarea cetățenilor, dar și pentru colaborarea fructuoasă pe care o are cu administrația Consiliului raional.

Ca răspuns, Vasili MARANDIUC, președintele raionului a spus că se depun toate eforturile necesare pentru ca serviciul unităților să fie mai performant. Există, însă, loc pentru mai bine, iar întărirea relațiilor dintre secția sângereiană și cea bălțeană este un punct urgent de rezolvat, pentru ca în caz de necesitate, grupa de intervenție locală să poată reacționa urgent la situația din municipiul vecin.

„Ploaia nu este un impediment pentru omagierea celor care stau în slujba oamenilor, căci anume serviciile excepționale sunt nevoite să înfrunte condițiile nefaste, doar ca să poată salva viețile oamenilor și bunurile materiale”, a mai adăugat Ion BÎRSANU, șef adjunct al Oficiului Teritorial Bălți al Cancelarii de Stat. Acesta a propus ideea de a organiza un punct de pompieri în satul Pepeni, întrucât sunt câteva sate din apropiere, cărora le-ar fi mai…

continuarea o veți citi în numărul 16 al ziarului din săptămâna aceasta

Foto: Viorica ALBU