DISTRIBUIȚI

   Deja 25 de ani au trecut de când bravii noștri concetățeni au luptat pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova. La 2 martie curent, la Complexul Comemorativ „Pietate” a avut loc comemorarea celor căzuți pe frontul de luptă, la care au participat atât veteranii, rudele regretaților, cât și reprezentanții administrației locale și colaboratorii Inspectoratului de Poliție.

   Conflictul armat de la Nistru a început în data de 2 martie 1992, când efective ale Gărzii transnistrene şi unităţi de cazaci au atacat postul de poliţie din Dubăsari, aflat sub jurisdicţia Chişinăului. Potrivit unor estimări, au murit aproape 300 de combatanţi, 400 de civili din dreapta Nistrului şi peste 800 de persoane din regiunea transnistreană.

   Valeriu CRIGAN, președintele Subdiviziunii Teritoriale Sângerei a Uniunii Naționale a Veteranilor Războiului de Independență a menționat cu tristețe la ceremonia de comemorare că: „ziua de 2 martie este o zi de tristețe, o zi care ne răvășește inimile, aducându-ne aminte de acele clipe grele când ne aflam în tranșee, alături de camarazii noștri. Ne apăram integritatea cu arma în mâini. În acele timpuri grele de restriște, s-a demonstrat cine este cu adevărat urmașul lui Ștefan cel Mare. Schijele lăsate pe corpul nostru în timpul războiului au devenit schije ale sufletului. A fost un război impus și nu o acțiune dorită de noi. Noi ne-am făcut datoria de ostaș, ne-am apărat țara și neamul, de acum, rămâne de datoria tinerilor ca să iubească și să apere integritatea statală”.

   „Șapte tineri din raion, care visau să-și …

continuarea o veți citi în numărul 11 al ziarului din săptămâna aceasta

Foto: Viorica ALBU