S-a început culesul piersicilor

S-a început culesul piersicilor

995
DISTRIBUIȚI

După finalizarea culesului de căpșuni,cireșe, vișine pe teritoriul țării s-a început recoltarea caiselor și piersicilor. Cultura piersicilor este puțin răspândită în raion, iar fermierii locali cultivă aceste fructe datorită calităţilor lor deosebite şi a producţiilor mari care se pot obţine. Operaţiunile de recoltare se execută astfel încât să se evite deprecierile calitative ale fructelor, precum şi vătămarea lor. Astfel pentru un rezultat final bun, agricultorii depun efort fizic însoțit de satisfacție sufletească pentru ceea ce fac.

HPIM3062

Gospodăriile agricole din raionul nostru dispun de aproximativ 500 ha de mere, 463 ha de prune, 99 ha de caise, 156 ha de cireșe și numai 40 de ha de piersici, dintre care 22 sunt sădite în localitatea Pepeni. Recoltarea fructelor reprezintă o operaţiune finală din lanţul de lucrări care fac posibilă valorificarea producţiei pomicole. Pentru ca fructele să ajungă în stare bună la consumator trebuie să se țină cont de starea vremii la cules precum și de evitarea zdrobirii la recoltat și transportat .
Potrivit lui Nicolae BOSTAN, agronomul de la SRL „Accesal- Grup” din comuna Pepeni: „Asociația are mai multe livezi tinere, una din ele este cea de piersici. Ne ocupăm la moment de culegerea și realizarea lor. Noi avem cultivat soiul de piersici Springcrest, fiind unul de o productivitate înaltă care …

Continuarea o citiți în ziarul nr. 28 din săptămâna aceasta