Rusia a bombardat în această dimineață mai multe orașe din Ucraina. Război...

Rusia a bombardat în această dimineață mai multe orașe din Ucraina. Război în Ucraina, ziua 352

28
DISTRIBUIȚI

 Rusia a bombardat în această dimineață mai multe orașe din Ucraina. În primele ore ale zilei de vineri, 10 februarie, în Ucraina a fost declarată o alertă majoră de raid aerian. Au fost raportate explozii în Harkov, Dnipro și Zaporojie, informează Unian.net

Astfel, în jurul orei 4:00 dimineața, toate regiunile, cu excepția regiunilor vestice și a Odesei din sud, „s-au înroșit”. În unele dintre ele, sistemul de apărare antiaeriană funcționează. În special, editorii de monitorizare raportează împușcături de rachete în regiunea Dnipropetrovsk.

Explozii în Harkov și în regiune 10.02.2023
O serie de explozii au zguduit Harkov și regiunea. Acest lucru a fost anunțat de șeful administrației regionale de stat, Oleg Sinegubov: „Atenție! Locuitori din Harkov și din regiune, ocupanții lovesc din nou! Nu ignorați alarmele. Rămâneți în adăposturi!”.

În Harkov, lumina s-a stins în unele zone din cauza bombardamentelor, iar rapoartele preliminare sugerează că Rusia lansează S-300 asupra regiunii.

Ocupanții lovesc în infrastructura critică din Harkov, a declarat primarul orașului, Igor Terehov. Alimentarea cu energie electrică, apă și căldură poate fi întreruptă. Informațiile privind victimele și amploarea distrugerilor sunt în curs de stabilire.

În jurul orelor 5.00 dimineața, activitatea aviației inamice a fost detectată în Marea Azov, iar un Su-30 a fost reperat în aer. În același timp, grupurile de monitorizare raportează că cinci bombardiere strategice inamice Tu-95 s-au ridicat în aer.