Rezultate frumoase într-un parteneriat educațional

Rezultate frumoase într-un parteneriat educațional

281
DISTRIBUIȚI
În poză: Anastasia BAJURA

Cunoașterea diferitor aspecte ale școlii la diverse niveluri, stabilirea relațiilor sincere, acordarea de ajutor colegial între copii sunt argumente ce susțin Proiectul de parteneriat educațional între Gimnaziul „Adrian Păunescu” din s. Copăceni și Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” din comuna Dumbrăveni, jud. Suceava, România.
În scopul stimulării interesului, dorinței de cunoaștere și formare a relațiilor de prietenie între copiii acestor două școli, a dezvoltării dialogului și comunicării, elevii Gimnaziului „Adrian Păunescu” au acceptat cu drag invitațiile la Concursurile de creație vestimentară „Stil și eleganță”- ediția a III-a și de șah Memorialul „Aurel Stellia”, evenimente organizate de Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu”, Dumbrăveni-Suceava. Concursurile au fost organizate pentru elevii din instițuțiile de învățământ preuniversitar din județul Suceava și din Republica Moldova.
Participanții au intrat în competiții cu toată ființa lor, care înseamnă și emoțiile, și frica, și trăirile, că dincolo de „ce știu”, s-au confruntat și cu „ce simt”, ca presiune pe care o imprimă asupra lor obținerea unui rezultat.
Pregătirea eficientă conștientizarea momentului, depășirea emoțiilor, concentrarea în condiții de stres, au adus și rezultate deosebite. Astfel, eleva clasei a IX-a, Anastasia BAJURA a obținut Premiul I pentru eleganța propriului articol vestimentar și pentru prezentarea creativă a acestuia. Surorile Mihaela și Iuliana CHIȚAN, eleve în clasa a IV-a și a V-a, câștigătoare a mai multor turnee naționale și internaționale la șah, nu s-au lăsat învinse nici de data aceasta, concurând împreună pentru Premiul I și II. Performanțele obținute de participanți au fost apreciate de un juriu competent fiind răsplătite cu Diplome de merit și cadouri de preț. Participarea la concursurile date au oferit elevilor ocazia cunoașterii mai multor lucruri noi, promovarea excelenței profesionale, valorilor etice, creativității precum și fair-play-ul competițional.
Maria BAJURA, directoarea Gimnaziului „Adrian Păunescu”,
Copăceni