DISTRIBUIȚI
Poză-simbol

Chiar dacă în locașurile sfinte ale Domnului se propovăduiește că odată și odată va veni sfârșitul lumii cu judecata de apoi, oamenii de pe Terra, nu-și așteaptă cu mâinile pe piept sfârșitul. Viața forfotește, înflorește și venerată este în toate colțișoarele planetei. Doar la noi, în Republica Moldova, după felul cum abia de gâfâie ea, viața noastră, ai impresia că aici de acum chiar a venit sfârșitul lumii.
Unde se află o altă țară transformată treptat în cimitire? Doar la noi putem vedea că un cimitir e industria, altul e agricultura și un alt cimitir al disperării, e însăși viața noastră de azi și de mâine.
Recunosc, poate acesta încă nu e sfârșitul lumii și n-ar fi poate nici începutul sfârșitului, dacă n-ar fi călcate în picioare ca nicăieri în altă parte cele nevinovate 10 porunci. Din păcate însă, frate pe frate se omoară, mamă cu fiică se judecă, tata violează fiica, soțul omoară soția și o îngroapă în grădină, bona agresează copiii toate pe un cap se fură, dispar banii din bănci, justiția e coruptă, iar rușinea stă fudulă în capul mesei, dezmățul n-are nici o măsură, iar criminalii mișună semănând moarte în jur… Mor persoane tinere, mai bine spus, sunt omorâte… și nimeni de nimic nu răspunde. E ceva groaznic. Într-adevăr, parcă e sfârșitul lumii. Ajunși într-o atare situație, e firesc să ne întrebăm: cum de mai suntem, cum de mai pâlpâie lumina vieții și cât timp nu ne va înghiți mocirla blestemată? Oare chiar să fie totul pierdut pentru noi? Speranța, doar speranța în bine și credința ne mai poate salva și poate doar asta ne mai ține de a nu cădea pentru totdeauna în hăul dezastrului ce ne absoarbe.
Căci mare lucru e de a nu pierde încrederea în bine, a nu pierde încrederea în forțele proprii. Slavă Domnului, că oricât s-ar strădui unii diriguitori să lipsească acest neam de credința în bine pe pământ, de izbânda binelui asupra răului – n-au reușit și nu vor reuși niciodată s-o facă. La acest capitol eșecul le aparține deopotrivă comuniștilor, socialiștilor și încă multor altora…

continuarea o puteți găsi în ziarul numărul 25 din această săptămână