Reţinuți pentru comercializarea drogurilor

Reţinuți pentru comercializarea drogurilor

58
DISTRIBUIȚI

Angajații Inspectoratului de Poliţie Sângerei (IP) în comun cu Procuratura raionului Sângerei au reţinut 2 persoane cu vârstele de 18 şi 28 ani, fiind suspectaţi de păstrarea şi comercializarea drogurilor.
În luna februarie curent, angajații Inspectoratului de Poliţie Sângerei au recepționat o informație operativă, precum că 2 persoane comercializează droguri pe teritoriul raionului Sângerei. În urma efectuării măsurilor speciale de investigații și a acțiunilor de urmărire penală, a fost documentată activitatea infracțională a persoanelor implicate. În rezultatul investigaţiilor persoanele menţionate au fost reţinute în flagrant delict în timpul transportării spre comercializare a unei cantităţi de substanţe stupefiante. Astfel, în cadrul perchezițiilor efectuate în automobilul cu care se deplasau şi la domiciliul acestora, au fost depistate și ridicate aproximativ 300 gr de analog al substanţelor stupefiante „AB-PINACA-CHM”. În procesul documentării s-a stabilit că un gram de substanţe narcotice era realizat la preţul de 100 lei. Drogurile urmau să fie comercializate pe teritoriul raionului şi municipiului Bălţi. Valoarea drogurilor confiscate se estimează la aproximativ 30000 lei. Învinuiții se află în stare de arest preventiv. Dacă le va fi dovedită vinovăția, aceștia riscă o pedeapsă de la 7 la 15 ani de închisoare.
Sinteza săptămânii
În perioada 22.02.2019 – 01.03.2019,pe teritoriul raionului au fost înregistrate următoarele tipuri de infracţiuni: 2 cazuri de furturi, 1caz de violență în familie, 7 cazuri de vătămare a integrității corporale, 2 accidente rutiere, 2 incendii, 2 cazuri de circulație ilegală a substanțelor narcotice.
Lilia HAREA, ofițer de presă, IP Sângerei