DISTRIBUIȚI
În poză: în momentul inaugurării

În satul Petrovca s-a desfășurat inaugurarea oficială a Gimnaziului „Mihai Dolgan” din localitate, după efectuarea lucrărilor de reparație și renovare a clădirii. Gimnaziul a renăscut datorită oamenilor cu suflet mare – Părintele Erwin BENZ din Elveția, Beatrice AMANN și Bettina PELGER-SPRENGER din Liechtenstein, care au fost însoțiți de Vladimir NADCRENICINÎI, președintele AO „Asociația de binefacere Pro Umanitas” din țară, colaboratorii asociației, conducerea Asociației de Binefacere „Bunvolentia” din satul Grigorăuca.

Oaspeții de seamă au fost întâmpinați tradițional cu pâine și sare de către Președintele raionului, Vasili MARANDIUC, conducerea Direcției Educație, consilieri raionali, colectivul didactic al instituției, elevi și părinți.
Valeriu RUSU, moderatorul evenimentului, șeful Secției Cultură a Consiliului raional a organizat un spectacol de excepție cu genericul „Bijuteria cetății dorințelor”, în cadrul căruia pe marea scenă au evoluat orchestra raională „Busuioc Moldovenesc”, soliștii vocali Gabriela HÂRBU, Cristina GOLBAN, Dumitru GOLBAN și Vasile COJOCARU. Finanțatorii străini au rămas impresionați de prestația ansamblului de dansuri populare “Brâuleț”, coregraf Alexandru BALANICI și au menționat că nu au mai văzut așa copii talentați, cu atât mai puțin în Elveția sau Liechteinstein. Invitaților le-a plăcut idea de a se înrola și ei într-o sârbă moldovenească împreună cu tot alaiul de oaspeți, dansatori și elevi…