DISTRIBUIȚI
În poză: secvență de la inaugurarea turneului

Secţia Judo a Şcolii de Sport „Dumitru Atanasov” a organizat Turneul în memoria campionului european la judo, Ilie Stratan. La turneu au participat 134 de judocani, care au reprezentat raioanele din regiunea de nord a R.Moldova,din Rezina şi Râbniţa, Liceul cu profil sportiv din Chişinău şi sportivii Secţiei judo Sângerei. Competiţiile au fost onorate de prezenţa mamei campionului, Ludmila STRATAN, dar şi de antrenori emeriţi, de veterani ai sportului şi susţinători. Competiţiile s-au desfăşurat pe terenul sportiv al Scolii de Sport.

Potrivit organizatorului turneului Ştefan PATRON, desfăşurarea competiţiilor propriu zise, pe tatami, a fost anticipată de un moment festiv de inaugurare şi de comemorare, unde s-a păstrat un minut de reculegere în memoria campionului Ilie Stratan şi a antrenorilor săi, care nu mai sunt în viaţă Vasile Tabarcea şi Vasile Luca. Fiecare dintre invitaţii de onoare, prezenţi la eveniment: Viorel ONCEANU, specialist principal al Serviciului Tineret şi Sport în cadrul Consiliului Raional, Anatolie BAJEREANU, directorul instituţiei sportive – gazdă, Vladimir HURS, veteran şi susţinător al sportului în raion, Ion ROŞCA, consilier raional, Iulian PIATCOVSCHI, antrenor emerit al R. Moldova, au susţinut păstrarea acestei tradiţii de comemorare a campionului şi au onorat-o pe mama care l-a crescut şi educat. Fiind organizat an de an, turneul a ajuns la a XXXI-a ediţie. Avându-l ca model pe campionul european ILIE STRATAN, Școala de Sport din Sângerei, educă generaţii de judoişti, cu nume mare în lumea sportului. Cu fiecare ediţie numele campionului rămâne viu, însufleţeşte sportivii luptători şi le întăreşte încrederea în sine că pot deveni puternici judocani şi renumiţi.
Competiţiile în memoria campionului s-au desfăşurat pe categorii de vârstă, primii care au demonstrat performanţe, că sunt mândri şi urmaşi demni ai campionului din nemurire au fost Ionuţ BÎNZARU, categoria 34 kg, locul I şi Maxim ŢÎBÎRNĂ, aceeaşi categorie, locul II, ambii discipolii antrenoarei Natalia PATRON. Momentele de fericire pentru ei, cât şi pentru părinţii care au fost alături, s-au acumulat în suflete din performanţele obţinute în luptele cu colegii adeversari pe tatami, dar şi din faptul că însăşi mama campionului le-a înmânat premiile băneşti, diplomele şi le-a pus medaliile la piept. …

continuarea articolului îl puteți citi în ziarul numărul 21 din această săptămână