DISTRIBUIȚI
În poză: Imagini de la cursul de instruire a reprezentanților ÎMM din Sângerei

Pe data de 12 și 15 ianuarie curent, n orașul Sngerei s-a desfășurat cea de-a cincea sesiune de instruire din cadrul Programului Validarea ideei de afacere prin modelul Lean Startup, finanțat de People in Need din Republica Cehă. Acest program și propune 3 etape de susținere pentru ntreprinderile Mici și Mijlocii (MM), accentul fiind pe start-upuri, la inițierea sau dezvoltarea afacerii. Prima etapă constă din 10 instruiri, la care s-au nscris circa 28 de reprezentanți ai MM din raionul nostru, ct și din alte raioane din nordul Moldovei. Ei se adună pentru a-și dezvolta o idee și a lansa o afacere profitabilă.

Oamenii de afaceri, care sunt la nceput de cale, au fost ghidați pe parcursul atelierelor de Matheu RUTTER, SUA, Investitor, Expert n Business și Ana CIOLAN, Moldova, Expertă n Business, nu n ultimul rnd, de Ludmila PROCIUC, directoarea Incubatorului de Afaceri Sngerei, care n debutul sesiunii a menționat că; Oricine lucrează ntr-o instituție menită să producă noi servicii și produse n condiții de maximă incertitudine este antreprenor.
Antreprenoriatul nseamnă management. Un management special ajustat unui context de maximă nesiguranță.
Metoda de startup nu există doar pentru a deschide o afacere, a face bani sau a oferi servicii clienților, ci și pentru a nvăța cum se construiește o afacere sustenabilă. Oamenii de afaceri aflați la nceput de cale, sunt ghidați cum să aplice scheme Lean Startup pentru a evolua potențialul afacerii lor…

Mai departe puteți găsi n ziarul numărul 3 din săptămna aceasta