DISTRIBUIȚI
Poză-simbol

n ce măsură ne putem da seama de transferurile timpului n care l trăim? Și, dacă ncercăm să conturăm manifestările exterioare ale acestuia, suntem oare n stare să cntărim semnificațiile epocii pe care o modelăm chiar noi, prin acțiunile, comportamentul, gusturile noastre? Totuși, nu ne aurodefinim după grosimea toculuui, forma bombeului de la pantofi sau după croiala și lungimea fustei ori a pantalonilor.

Prin urmare, care sunt fenomenele ce ne fac să deslușim schimbările adevărate, nu perindarea simplelor accesorii, ce ne fac să deslușim schimbările adevărate, ce intregesc nțelegerea noastră despre vremea n care ne-a fost dat să ne naștem? Bătrnii vorbesc n termeni apocaliptici despre anii aceștea, mai proști dect cei postbelici, cu foamete, deportări și execuții. Persoanele de 4050 de ani se plng de dezordinea generală din care nu mai pot ieși. Tinerii de 25 de ani au destăinuit că după ce s-au ntors de la studii n Romnia nu se mai nțeleg cu cei care au rămas să nvețe aici: nu ne putem nicidecum reintegra; pe de altă parte, și cei care au studiat n Țară s-au mpărțit n două tabere, inclusiv după criteriul adaptabilității de acolo, cei mai tineri sunt mai descumpăniți. Pentru ei, lumea ncepe acum, cu ei, cu viața pe care au apucat s-o guste. Imaginea lumii pe care o moștenesc a devenit deja, prin supraexpunerea răului social, loc comun și plicticos; iarăși mafie, droguri, sida, prostituție, cerșători și mutanți.
Ați ncercat să deslușiți, n viața Dumneavoastră cotidiană, n elementele de ambient, n particularitățile arhitectonice sau de design, pnă la detaliul banal, trăsăturile distinctive ale contemporanietății? Observăm n fugă și oarecum detașat, pentru că nu ne privește personal, că se schimbă calitatea tencuielii și se preferă olanele roșii, albastre etc, (la vilele noi și la casele restaurate), se nnoiesc mărcile mașinelor, eleganța magazinelor de toată mna (vă ma amintiți ct de neobișnuite ne păreau pe vremuri Universamurile?). Ne impresoară din toate părțile cow-boys, pachetele enorme de țigări, tipi n blugi, rupți etc.
Cui i pasă de viitorul nostru, al copiilor și nepoților?…

Mai departe puteți găsi n numărul 3 al ziarului din săptămna aceasta