DISTRIBUIȚI

Proiectul pilot ”Viața Sănătoasă” a făcut zilele trecute o ședință de totalizare la Biblioteca Publică Raională ”Vasile Alecsandri” din Telenești în cadrul proiectului ”O viață sănătoasă fără hipertensiune arterială”. Miercuri am celebrat parteneriatele. Prezenți la eveniment a fost președinta raionului Telenești Mariana Ombun, vicepreședintele raionului Alexandru Tăburceanu; Constantin Râmiș, expert proiect ”Viață Sănătoasă”; Rodica Barscov,directoarea Centrului de Sănătate Telenești; Eugen Manole, președintele Consiliului de Sănătate Publică Telenești; Angela Sîrbu, șefa Direcției Asistență Socială și protecție a Familiei; Pavel Casian, șef Secție Raională Cultură, Tineret, Sport; Tatiana Seraciov, instructoare sport.

În cadrul ședinței dna Maria Furdui a remarcat că parteneriatele dau rod frumos, ajută lumea să fie mai informată, mai sănătoasă, mai activă.
”Proiectul pilot ”Viața Sănătoasă” a mobilizat și a consolidat comunitatea teleneșteană, biblioteca regăsindu-se printre actorii implicați. În cadrul acestui program Centrul de Sănătate Publică a obținut finanțare pentru proiectul ”O viață sănătoasă fără hipertensiune arterială”, coordonatoare Ludmila Grabovschi, medică-igienistă CSP Telenești:
”Pentru a preveni și a oferi șanse de abilitare persoanelor predispuse sau bolnave, au fost instalate în Biblioteca de Sport, (așa este numită una din sălile bibliotecii) o bandă de alergare și o bicicletă.

Continuarea citiți în n.49 din 3 decembrie 2021