DISTRIBUIȚI

Mâine Simion Cârcâș, specialist superior Operațiuni Poștale la Poșta Telenești împlinește 62 ani. Un om care surprinzător a intrat în viața noastră grație faptului că avem aceiași prieteni comuni aceleași interese și aspirații.

Deși a absolvit un colegiul și a început activitatea de muncăla un parc auto, ulterior a urmat o carieră destoinică în poliție, unde a avansat până la gradul de locotenent-colonel și șef de secție la Inspectoratul de Poliție Telenești. Dar cel mai mult ne-a impresionat când l-am auzit cântând.
A fost așa – interpretul Anatol Latâșev când venea cu concertul de Ziua Poliției la Telenești avea în obicei să ridice din sală vre-un omagiat și-l ruga să cânte. Uite Simeon Cârcâș nu s-a dat nicidecum înduplecat! Și, când interpretul schimbat la față de ciudă lăsă baltă intenția și porni spre scenă rămase stâlp când o voce de bariton bine pusă la punct, sfâșie liniștea sălii. Latâșev rămase tablou după care s-a exprimat în felul său: ”Te-ai tot lomăit dar mi-ai rupt inima până la urmă!”- exclamă surprins maestrul:
”Cântărețul astfel căuta să ne dovedească că între noi trăiește lume talentată dar dintr-un motiv a ales altă meserie. La noi cântatul e chestie de moștenire – am avut un străbunic preot venit de la Ungheni la Coropceni prin 1890”-ne spune eroul nostru.

Continuarea citiți în n.49 din 3 decembrie