DISTRIBUIȚI

Republica Moldova și statul Carolina de Nord, SUA deja 20 de ani au relații de parteneriat prietenoase în domeniul educațional, necătând că ne despart mii și mii de kilometri. Mai mult de o mie de studenți au obținut studiile datorită acestei colaborări cu școlile și universitățile din Carolina de Nord.
Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” orașul Sângerei, al doilea an participă în acest proiect, sub egida Ludmilei Roșca, profesoara de limba engleză. Elevii clasei a VII au demonstrat creativitatea și ingeniozitatea lor prin intermediul Lapbook-lui, cu genericul „ Prietenia între Carolina de Nord, SUA și Republica Moldova” la care au luat locul III pe Republică. La fel, ei au avut o mare experiență de a-și dezvolta competența comunicativă în convorbirile online cu copiii de vârsta lor.
În perioada Sărbătorilor însemnate elevii au primit un colet de la semenii lor cu cadouri, dulciuri și suvenire de pe alt continent , la care au expediat și ei la fel.
Ca rezultat, elevii liceului au primit în dar o donație de cărți din SUA.
Colaborând pe parcursul acestor ani și manifestând atârnarea serioasă față de lucrul pe care îl face, profesoara de limba engleză, Ludmila Roșca a fost solicitată de a participa la Conferința Internațională ,17.06.2020. În rând cu oamenii de onoare, Secretarul de Stat din Carolina de Nord, Elaine Marshall, Ambasadorul Statelor Unite în Moldova, Dereck Hogan, ea a relatat despre experiențele trăite pe parcursul acestei colaborări, importanța tehnologiilor în parteneriatul dat și despre impactul global asupra educației în timpul flexibil în care ne aflăm la moment.
Necesitatea acestor proiecte e evidentă, deoarece ele duc la succese educaționale care dau șansa fiecărui elev să se manifeste, să gândească individual și să prezinte ideea materialului cât mai interesant. Astfel elevii își dezvoltă creativitatea, obțin cunoștințe în domeniul digital și care crează condiții de bunăstare- scopul primordial al educației.
Ludmila Roșca, profesoară de limba engleză, LT „D. Cantemir”