Proiectele din domeniul mediului …

Proiectele din domeniul mediului …

Vera TABARCEA

380
DISTRIBUIȚI

La data de 22 septembrie curent, Victor MARGOCI, viceministrul mediului a întreprins o vizită de lucru în raionul Sângerei. În calitate de reprezentant al Guvernului în teritoriu, el a avut misiunea  să transmită cetăţenilor şi tuturor participanţilor la întâlnire un mesaj despre situaţia actuală a Republicii Moldova. Oficialul a discutat cu reprezenzanţii Autorităţilor Publice Locale despre proiectele ecologice şi măsura lor de implementare.

La întâlnire au participat primarii localităţilor, colaboratorii Inspecţiei Ecologice Sângerei, reprezentanţii Îndreprinderii de Stat „Moldsilva”, funcţionari din cadrul Consiliului raional şi al serviciilor concentrate şi desconcentrate din teritoriu. Întâlnirea cu viceministrul Victor MARGOCI a fost moderată de preşedintele raionului Vasile MARANDIUC, care a accentuat în mesajul său de salut că este una binevenită, întrucât s-au acumulat mai multe probleme în vederea implementării proiectelor susţinute de Fondul Ecologic Naţional, cât şi Ministerul Mediului.

În scopul susţinerii proiectelor şi îmbunătăţirea domeniului mediului în raion viceministrul a adus la cunoştinţă că Guvernul care-l reprezintă îndeplineşte în prezent o misiune în colaborare cu Guvernul României, care oferă Republicii Moldova în formă de grant 150 milioane de EURO.  „15 milioane din suma acestui grant am reuşit să le bugetăm deja pentru domeniul mediului”, a informat viceministrul. El a menţionat că din aceste surse atrase din ţara vecină vor fi finanţate şi susţinute propunerile de proiecte ecologice bine motivate, de apă şi canalizare, de construcţie a gunoiştilor autorizate, etc. „Doar că la implementarea proiectelor împiedică mult şi instabilitatea din ţară: în 9 luni am avut stabilite trei guverne şi aceasta nu este o situaţie bună”. Cu referire directă la situaţia în raionul Sângerei, viceministrul a determinat că în anul 2014 reprezentanţii APL au fost mult mai activi în elaborarea proiectelor şi atragerea investiţiilor pentru implementarea lor. În anul curent mai puţine proiecte au fost înaintate din partea raionului, a precizat oficialul.

Citiți continuarea în nr. 43 al ziarului