DISTRIBUIȚI

Chiar de sunt bolnavi, fără puteri de viaţă, de îngrijire şi întreţinere, nu se simt singuri în faţa acestor neputinţe. Cu ei alături sunt specialiştii centrului, asistenţi sociali, psihologi, asistenţi medicali, oferindu-le grija şi multiplele servicii care le prestează pentru binele şi confortul lor fizic şi psihologic. Aceasta cred, simt şi trăiesc bătrânii, beneficiari ai Centrului de Plasament Temporar pentru Persoane în Etate şi Adulţi cu Dizabilităţi „Agape” din oraşul Sângerei.

Pentru Ziua Persoanelor în Etate directoarea centrului Natalia FILAROVSCHI împreună cu echipa sa multidisciplinară au pregătit un program mai special, cu numere artistice şi cu un mesaj de bună dispoziţie pentru beneficiari, de onorare şi de reflectare a meritelor acestor oameni. „Deşi sunt bolnavi, lipsiţi de putere de viaţă, noi,

facem de fiecare dată tot posibilul să le înduioşăm sufletele”, susţine directoarea. Se alătură echipei centrului în aceste momente mai festive partenerii de activitate care sunt colectivul de copii şi profesori de la Centrul de Creaţie şi Agrement din Sângerei, voluntarii Centrului Prietenos Tinerilor „Viitorul” împreună cu preşedinta Iulia ROŞCA, grupe de copii şi educatori de la grădiniţa nr.6 din Sângerei. Aceste colective vin către inima acestor beneficiari cu spectacole artistice-muzicale, le aduc bucurii sufleteşti, le dăruiesc momente de neuitat,  şi-i fac să uite de neputinţă şi dureri.

Beneficiarii provin din oraşul Sângerei, cât şi din satele raionului. Sunt plasaţi în baza demersului cu profil de caz din partea Secţiei Asistenţă Socială şi Protecţie a Familiei a Consiliului raional. Li se acordă servicii de asistenţă socială, kineto-terapie, servicii sanitaro-igienice şi ajutor medical, inclusiv şi alimentaţie de 4 ori pe zi.

Citiți continuarea în nr. 43 al ziarului