DISTRIBUIȚI

      În parcul orăşenesc a avut loc lansarea Proiectului „Instalarea băncilor şi iluminarea parcului central al oraşului Sângerei”. Prin implementarea acestui proiect se soluţionează problema specificată în Planul strategic de integrare a Campaniei „Comunitate prietenoasă vârstnicilor”. Astfel spaţiile exterioare din or.Sângerei sunt adaptate la necesităţile persoanelor în etate. Susţinând proiectul, Administraţia Publică Locală demonstrează deschidere către necesităţile oamenilor de diferite vârste, să se bucure de un spaţiu frumos şi atrăgător pentru ei.
      Naşterea acestui proiect a venit din partea grupului de iniţiativă, discutat şi susţinut de către Comitetul coordonator al persoanelor vârstnice. Scopul proiectului a fost crearea condiţiilor de odihnă şi agrement pentru persoanele în etate. Membrii grupului de iniţiativă activ s-au încadrat în realizarea acestuia. Datorită AO „Casmed” şi a facilatorului comunitar Nina Badiu iniţiativa noastră a fost susţinută. Proiectul s-a bucurat de încrederea acestui finanţator. AO Casmed în parteneriat cu Crucea Roşie din Elveţia ne-au susţinut cu o finanţare în valoare de 3 mii euro.Cu aceşti bani am procurat 29 scaune, care au fost instalate în această zonă de odihnă. Prin contribuţia sa primăria a procurat şi a instalat 15 coşuri de gunoi şi a construit 1700 metri liniari de trotuar.
Visul nostru de a crea condiţii normale de odihnă pentru persoanele vârstnice din or. Sângerei s-a realizat. Drept manager al acestui proiect implementat, sunt recunoscător grupului de iniţiativă, administraţiei AO Casmed în persoana Ninei Badiu, primăriei oraşului, administraţiei Intreprinderii Municipale Direcţia de Producţie Comunată şi de Locuinţe şi lucrătorilor comunali care au instalat scaunele, cât şi coşurile de gunoi. Mulţumesc echipei lui Costel Hadîrcă, care a muncit la construcţia trotuarelor. Felicit persoanele în etate pentru faptul că se bucură de o zonă de odihnă cum şi-au dorit.
        O bună parte din aceste persoane îngrijesc de nepoţi, copii a căror părinţi sunt plecaţi la munci peste hotare. Pentru supravegherea lor aceşti bunici au nevoie de condiţiile benefice,nou- create,cum ar fi locuri umbrite, bănci, terenuri de joacă, care sunt în apropiere.
      A fost realizat un proiect frumos, aşteptat de comunitate, dovadă că împreună putem face lucruri bune pentru oraşul nostru.

Vasile Doga,
managerul proiectului.