DISTRIBUIȚI

  Începutul anului şcolar pentru Gimnaziul”Leonida Lari” din satul Bursuceni, a fost deosebit     prin mai multe semnificaţii. Una dintre ele este, că primul sunet de clopoţel a răsunat  inclusiv pentru 10 şcolărei primiţi în familia şcolară. În locul a 9 absolvenţi plecaţi din gimnaziu, acest număr de copii au ocupat locurile lor. Altă semnificaţie este, că la Sărbătoarea primului sunet au fost prezenţi reprezentanţii familiei regretatei poete- luptătoare, a cărui nume poartă gimnaziul. În legătură cu conferirea post mortem a onorabilului Titlu Cetăţean de Onoare al raionului Sângerei, familiei regretatei i s-a înmânat înaltul titlu şi cu onorurile meritate.

   Cu această misiune onorabilă Consiliul raional l-a delegat pe consilierul Ion Roşca. Înnumele preşedintelui raionului şi al Direcţiei Educaţie, consilierul a adresat cadrelor didactice, elevilor gimnaziului, dar şi părinţilor un mesaj de drum bun pe aleele şcolare în noul an de învăţământ  2019-2020 şi în Ţara Cunoştinţelor. Le-a dorit ca pentru fiecare dintre ei, noul an şcolar fie unul al performanţelor şi bucuriei de a învăţa.

  Această încredere a transmis prin mesajul rostit elevilor săi, colegilor – profesori , părinţilor directoarea instituţiei Ala Tcaci:,, Eu zi de zi simt sentimentul de mândrie al discipolilor, cât şi al colegilor, tuturor celor care avem tangenţă cu şcoală,cât de mândri suntem că de cinci ani de zile   gimnaziul  poartă acest nume onorabil.Mai mult, suntem mândri şi responsabili că trăim în localitatea şi la vatra care a născut asemenea personalitate.Bursuceni va dăunui prin acest nume şi vericalitate  prin care Leonida Lari a sculat neamul din genunchi şi a stat în faţa tancurilor ruseşti, să nu ne strivească ca neam , popor şi ca ţară. Mă bucur că s-a realizat acest lucru: după  numirea gimnaziului cu numele ei, la solicitarea noastră, a colectivului profesoral,  prin insistenţele verbale şi scrise ale consilirului raional Ion Roşca, a fost aprobată decizia Consiliului raional de a-i acorda Titlul Cetăţean de Onoare al raionului Sângerei regretatei   poete”. 

  Mihai Avram soţul regretatei poete, a exprimat mulţumiri publice pentru neuitarea, aprecierea  şi nemurirea Leonidei Lari la vatra ei:,,Mulţumesc Consiliului raional Sângerei pentru susţinere în acordarea titluului onorific, colectivului profesoral ghidat de directoarea Ala Tcaci, care  cu onoare o cinstesc pe Leonida”.

Continuare în Ziarul nr.32 din 6 septembrie