DISTRIBUIȚI

  Recent, s-a desfăşurat şedinţa ordinară a Comisiei Situaţii Excepţionale (CSE) a raionului Sângerei. La şedinţă au participat primarii comunelor şi ai oraşelor, preşedinţii comisiilor situaţii excepţionale locale, membrii comisiei raionale, administraţia raionului. Şedinţa a fost monitorizată de pre- şedintele CSE, Vasili MARANDIUC.

   În ordinea de zi a şedinţei au fost incluse mai multe chestiuni ce au vizat îmbunătăţirea practicii de gestionare a situaţiilor excepţionale şi asigurarea protecţiei civile. Ion GHEŢIU, şeful Secţiei Situaţii Excepţionale a făcut o trecere în revistă a lucrului efectuat în teritoriul raionului pentru protecție de incendii în perioada anului trecut şi asigurarea protecţiei civile.

   Potrivit informaţiei prezentate, dintre 70 de localităţi ale raionului, în 24 s-au produs incendii în perioada anului trecut, cu 2 incendii mai puţin decât în anul 2015. El s-a referit la necesitatea de instalare a sistemelor automate antiincendiare, preponderent în sectorul privat unde incendiile se înregistrează cele mai multe.

   Ion GHEŢIU a abordat inclusiv chestiunea insuficienţei surselor de alimentare cu apă pe teritoriul raionului. Este o problemă veche cu care se ciocnesc pompierii. Doar 14 localităţi au acces la surse de alimentare cu…

continuarea o veți citi în numărul 7 al ziarului din săptămâna aceasta

Foto: Consiliul Raional Sângerei