DISTRIBUIȚI
În poză: participantele la activitatea de informare

În Republica Moldova zilnic o femeie este diagnosticată cu cancer de col uterin. În cadrul săptămânii de prevenire a cancerului de col uterin, Centrul de Sănătate Sângerei a organizat un șir de activități informative pentru prevenirea și combaterea cancerului de col uterin.

În data de 30 ianuarie, specialiștii Centrului de Sănătate Sângerei, șeful adjunct pe probleme medicale Spînu Angela, Baltag Aliona și Podlesnic Lăcrimioara, medici de familie în cadrul Centrului de Sănătate Sângerei, au organizat o activitate de informare cu referire la această maladie, desfășurată în sala de conferințe a Consiliului raional, la care au fost invitate femei profesional active din cadrul primăriei și a consiliului raional.
Echipa organizațională a pregătit o activitate interactivă în care au urmărit să provoace invitații la discuții. Moderatorul activității Angela Spînu, specialist pe probleme medicale, a desfășurat un feedback cu invitații printr-o pregătire inițială și un intro în temă folosind ca factor motivațional cadouri pentru fiecare răspuns corect: ” Pentru noi, specialiștii Centrului de Sănătate, Sângerei este foarte important ca să aducem la cunoștință femeilor din raion despre importanța prevenirii cancerului de col uterin și ca fiecare femeie cu vârsta cuprinsă între 25 – 61 de ani, conștientă fiind de riscurile îmbolnăvirii, să facă sceening-ul colului uterin o dată la 3 ani. Procedura dată este absolut gratuită pentru toate femeile inclusiv cele fără asigurare medicală și permite depistarea cancerului de col uterin în stadii precoce”, menționează specialistul.
O atenție deosebită în ceea ce privește sensibilizarea femeilor cu referire la maladia dată, a fost axată pe metodele eficiente de profilaxie a cancerului de col uterin în special vaccinarea cu vaccinul HPV…

Centrul de Sănătate, Sângerei

Mai departe puteți găsi în numărul 6 al ziarului din săptămâna aceasta