DISTRIBUIȚI
În poză: M. CONDORACHI, N. FRECĂUȚANU, P. COSTIȘANU, V. COZACOV

În oraşul Sângerei continuă implementarea proiectului „Poliţia şi Comunitatea, o singură echipă”. Proiectul are drept scop apropierea poliţistului de cetăţean şi creşterea încrederii poliţiei în societate. Coordonatorii proiectului sunt Inspectoratul raional de Poliţie, Consiliul de Securitate Comunitară din oraşul Sângerei, Inspectoratul General de Poliţie şi Institutul de Politici Publice. Reprezentanţii acestora s-au întâlnit recent cu cetăţenii oraşului, inclusiv liceenii, într-o şedinţă lărgită de promovare a conceptului de poliţie comunitară.

Şedinţa a avut loc în sala de festivităţi a LT ,,M. Eminescu” într-o audienţă numeroasă şi cointeresată de subiectul abordat.
Petru COSTIŞANU, şef adjunct al Inspectoratului raional de Poliţie prin mesajul susţinut a transmis publicului larg, că poliţia comunitară nu este o subdiviziune nouă a poliţiei. Este doar un concept nou care presupune parteneriat între poliţie şi societate, în soluţionarea problemelor de ordine şi siguranţă publică. Fiind implementat, acesta inspiră o rată de 90% încredere a societăţii în poliţie. În timpul şedinţei, conceptul de poliţie comunitară a fost promovat în baza unor experienţe a ţărilor europene, inclusiv experienţe lituaniene, acumulate într-un parcurs 15-20 de ani de implementare a conceptului vizat.
În acest context şi-a ţinut discursul şi a împărtăşit poziţa sa, reprezentantul Inspectoratului General de Poliţie Vladimir CAZACOV: „Acum poliţia activează pe nou, cât mai aproape de cetăţean şi în comunicare prietenoasă cu societatea. Am dorit să înţeleagă participanţii la întâlnirea de astăzi că noi suntem aproape de ei.” El a îndemnat participanţii la colaborare cu poliţiştii întru prevenirea infracţiunilor, inclusiv a violenţei în familie,a oricărei alte dezordini, infracţiuni, pericol de infracţiune în spaţiul public, în familie, în mahala. Ca să acţioneze promt şi ca informaţia să ajungă imediat la reprezentantul poliţiei comunitare…

 Mai departe puteți citi în ziarul numărul 12 din această săptămână