DISTRIBUIȚI

             Uniunea Cernobâl din Moldova de comun acord cu Organizaţia Teritorială Sângerei a organizat la finele săptămânii trecute o activitate comemorativă.

Ea a fost dedicată aniversării a 31 de ani de la participarea în operaţiunile de lichidare a consecinţelor exploziei reactorului atomic de la Centrala Cernobâl.

            Activitatea s-a desfăşurat în incinta Casei de Cultură „Nicolae Iorga” din Sângerei. Membrii organizației au fost susţinuţi de reprezentanţii conducerii raionului şi ai Cancelariei de Stat, ai Centrului de Sănătate Sângerei, Direcţiei Asistenţă Socială şi Protecţia Familiei, Secţiei Administrativ-Militare, de Secţia Cultură a Consiliului raional şi artişti consacraţi ai Casei raionale de Cultură, cât şi ai Centrului de Creaţie şi Agrement din Chişcăreni, de preşedinta Organizaţiei Teritoriale Nadejda CIUMAC, dar şi de blagocinul raionului, Maxim GUZUN.

După săvârşirea unui tedeum de binecuvântare, blagocinul s-a rugat de sănătate pentru victemele avariei de la Cernobâl. Prin predica sa, a îndemnat la rugă pentru pace şi bucurie de viaţă celor care de 31 de ani poartă povara dură a consecinţelor avariei.

„Aveam 18 ani şi eram soldat când ne-au dus în misiune militară. Nu am ştiut la ce plecăm. M-am aflat aproape doi ani în misiune de salvare şi de lichidare a consecinţelor. Acum, acolo, nici iarba nu creşte, nici fiinţă umană nu trăieşte, nici păsările nu zboară. Au trecut trei decenii, de când…

continuarea o veți citi în numărul 18 al ziarului din săptămâna aceasta

Foto: Vera TABARCEA