DISTRIBUIȚI

         La 27 aprilie, în Republica Moldova este marcată Ziua Drapelului şi a Stemei de Stat, simbolurile oficiale ale suveranităţii şi independenţei. Instituită de Parlamentul de la Chișinău în anul 2010, raionul nostru marchează această zi deja de 7 ani.

      Stema și drapelul simbolizează trecutul, prezentul şi viitorul statului, reflectă principiile lui democratice, tradiţia istorică a poporului moldovenesc, egalitatea în drepturi, prietenia şi solidaritatea tuturor cetăţenilor republicii. Reporterul EN a decis să afle de la trecători părerea lor cu simbolurilor de stat.

Snejana, neangajată, 38 ani: „Avem drapel, dar nu cred că se merită să ne numim țară independentă. Conducerea statului este influiențată de țări străine și ideile vin de acolo, unire ori cu dreapta, ori cu stânga, de parcă nu ar exista o cale de mijloc – să fim independenți. Ne pun condiții o țară sau alta pentru ajutoare, dar toți cetățenii știu că este potențial în țara noastră ca să reușim în viitor”.

Mircea, medic de familie, 29 ani: „Știu despre Ziua Drapelului de Stat, dar nu cred că mulți cetățeni cunosc despre asta. Înclin mai mult spre ideea că ar trebui să avem un singur drapel – cel românesc, căci suntem…

continuarea o veți citi în numărul 18 al ziarului din săptămâna aceasta

Foto: Viorica ALBU