DISTRIBUIȚI

          Ecaterina ATANASOV continuă implementarea proiectelor de întâlnire a liceenilor LT „Mihai Eminescu” cu personalităţi notorii, inclusiv băştinaşi de-ai noştri. La 3 aprilie curent l-am avut invitat pe actorul, regizorul şi directorul general al Teatrului Naţional „Mihai Eminescu”, Petru HADÎRCĂ.

       Profesoara Ecaterina ATANASOV nu i-a predat limba română, dar îl încadra pe ingeniosul elev, Petrică HADÎRCĂ în activităţile extracurriculare. Fiind în clasa a VII-a, el a jucat rolul Chiriţei din Iaşi și a câştigat numele de actor.

Având norocul să fie vecin cu profesoara, de copil a văzut în el mare regizor şi actor. Petrică, copilul, făcea teatru în mahala: el regizor şi ceilalți copii – în rol de actori. Spectacolele se desfăşurau la poarta părinţilor săi. Mahalaua se aduna ca la minune având menirea de spectatori. Lumina de fericire nu încăpea în ochii mamei Nina. Tata era mai rezervat pentru această profesie. Aplauzele erau un fâlfâit al aripilor de îngeri. Minunatul scheci „Nu-s parale” l-a făcut celebru.

În mesajul de inaugurare a întâlnirii liceenilor cu marele actor, moderatoarea ATANASOV a apreciat: „Timpul face istorie, îşi înscrie feciorii în cronici.

În Săptămâna Floriilor, Petru HADÎRCĂ lasă un autograf. Această întâlnire este…

continuarea o veți citi în numărul 15 al ziarului din săptămâna aceasta

Foto: Vera TABARCEA