DISTRIBUIȚI

O nouă etapă a proiectului ,,Oportunități și perspective pentru tineri și femei” a fost lansat zilele trecute la Sângerei. Scopul proiectului este de a oferi oportunități de angajare în câmpul muncii, sau dezvoltarea antreprenoriatului pentru tineri și femei din nordul țării, printr-un parteneriat viabil cu bibliotecile publice și agenți economici.

Conform declarațiilor lui Olga Patlati, președintele Asociației „Onoare și Drepturile Femeii” cu sediul la Bălți, aceasta a menționat că șansele tinerilor de a-și deschide o afacere aici acasă, depinde în mare măsură de propria lor dorință și că Asociația pe care o conduce se va implica activ în instruirea și acordarea afaceriștilor începători unui ajutor multilateral.Beneficiarii direcți ai proiectului sunt tinerii și femeile cu vârsta cuprinsă între 15-35 ani, inclusiv victimele violenței în familie fără limite de vârstă, care locuiesc în municipiul Bălți și localități rurale din regiunea Centru- Nord a Republicii, persoane aflate în criză sau risc din familii cu statut socio-economic scăzut, care sunt în căutarea unui loc de muncă pentru a nu pleca din țară. La lansare au participat profesori care susțin că organizarea unor asemenea evenimente sunt binevenite, în același timp acestea constituie un salt pentru proaspeții absolvenți ai liceelor care doresc să-și pună pe roate o afacere, sau să se angajeze în câmpul muncii. „De la aceste întruniri avem ce învăța, și totodată este necesar să încercăm să implimentăm cunoștințele obținute în propria afacere” a declarat Viorica Spânu locuitoarea comunei Chișcăreni. Bibliotecile publice vor rămâne repere pentru activitatea din continuare a organizației AOODFC fiind implicate și în alte proiecte, a menționat Vera Traciuc, directorul Bibliotecii Publice raionale. „Acestea vor crea o platformă regională a bibliotecilor prin care se vor identifica problemele, se vor elabora politici și se vor propune soluții.Printre bibliotecile implicate se numără și cea raională Sângerei”.
Gazda întrunirii în acest an a fost secția raională de cultură. Impactul proiectului va permite populației din nordul țării să se realizeze cu succes la baștină.