OMUL SĂPTĂMÂNII

OMUL SĂPTĂMÂNII

371
DISTRIBUIȚI

Maria CONDORACHI

Viceprimara oraşului Sângerei

Maria CONDURACHI s-a născut la 13 aprilie 1955 în orașul Sângerei.

A absolvit în anul 1976, facultatea: Filologie din cadrul Universității de Stat „Alecu Russo” din orașul Bălți.

După finisarea studiilor, în perioada anilor 1976-2003 a activat ca profesoară de limba și literatura rusă în școala medie Nr. 2 din orașul Sângerei.

Mai apoi în anii 2003-2011 a fost numită viceprimară a orașului Sângerei.

În perioada anilor 2011-2015 a deținut funcția de șefă a Biroului de Evidență și Documentare a Populației Sângerei. Din vara acestui an deține din nou funcția de viceprimară a orașului Sângerei.

A decis să aleagă domeniul Administrației Publice Locale încă din 2003, pentru a-și ajuta fostul elev care a hotărât să candideze la funcția de primar al orașului și a considerat că are nevoie de susținerea dumneaei. Se conduce după un principiu: Să nu refuze niciodată foștii săi elevi când se adresează după ajutor. Se simte enorm de fericită când poate să-i ajute și nu își găsește locul când nu stă în puterile sale soluționarea problemelor cu care se adresează.

A acceptat să îl susțină deoarece considera că situația din oraș era foarte critică. „Vedeam cu toții cum orașul încetul cu încetul „murea”. Mă durea foarte mult acest lucru. Și iată apare șansa să mă implic în procesul de reanimare a orașului și să-mi susțin elevul”, menționează Maria CONDORACHI.

Responsabilă, ingenioasă, modestă cu un spirit patriotic adânc implantat în inimă, vine în fiecare zi la serviciu pentru că simte o datorie enormă față de localitatea natală, de copii și nepoți, față de cei care au încredere în dumneaei și în ceea ce face. O motivație puternică este și faptul că adoră să lucreze cu oamenii și pentru oameni.

Are în palmares o multitudine de rezultate obținute în toate domeniile unde a activat.

Ca pedagog a reușit să lase brazde adânci în sufletele discipolilor săi, din care au răsărit calități de oameni buni, gospodari, profesioniști de excepție, cetățeni devotați ai acestui pământ. După ani de zile tot îi consideră copiii săi.

În sfera tehnologiilor informaționale a obținut un succes deosebit, iar acest succes se numește oficiul nou al Biroului de Evidență și Documentare a Populației Sângerei, care curând va fi deschis și vor putea beneficia cetățenii din întreg raionul.

Consideră că în domeniul Administrației Publice Locale ca în toate celelalte domenii succesele sunt de echipă. „Viceprimara asistă primarul în rezolvarea tuturor problemelor comunității, nu poți să-ți separi succesul aparte. Dacă aș spune pe scurt în 2003-2011 am contribuit la tot ce a ținut de schimbarea esențială a aspectului orașului (urbanism, amenajare, sfera socială, etc.)

Am fost și câștigătorii concursului republican „Cea mai verde și mai salubră localitate”, prin acest fapt am conferit orașului un nume notoriu în republică. Păcat că nu a fost continuitate și localitatea nu numai a stagnat, dar și a dat cu câțiva ani înapoi”.

Consideră că fiecare zi este o  nouă oportunitate pentru a mai reuși ceva în viața aceasta. Pe viitor își dorește să ducă la bun sfârșit toate promisiunile electorale și speră la mult mai multe realizări pentru orașul Sângerei și satul Vrănești.

Își dorește foarte mult ca Sângereiul să se alinieze în lista celor mai vestite centre raionale din republică. Pentru a reuși acest lucru trebuie să fie și dorința fiecărui locuitor nu doar a Administrației Publice Locale. Este ferm convinsă că sângereienii sunt oamenii care își doresc foarte mult să trăiască în unul din cele mai frumoase și amenajate orașe din țară.