Oferă şanse noi pentru tineri antreprenori

Oferă şanse noi pentru tineri antreprenori

299
DISTRIBUIȚI

Recent în raion a fost lansat un nou proiect pentru dezvoltarea abilităţilor economice a tinerilor. Proiectul se numeşte „Şanse pentru viitor”şi este finanţat de Ministerul Tineretului şi Sportului din Republica Moldova.

 

Lansarea a avut loc la finele săptămânii trecute în sala de conferinţe a Consiliului raional și au fost invitaţi tineri din raion care vor să dezvolte o afacere sau care au iniţiat-o şi au nevoie de consultanţă şi susţinere pentru a se dezvolta.

Potrivit Nataliei MEREUŢĂ, managerul proiectului, „Şanse pentru viitor” se implementează de ONG-ul ADD „Mileniul III” din satul Chişcăreni în parteneriat cu Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului Intreprinderilor Mici şi Mijlocii-ODIMM, Consiliul raional şi Incubatorul de Afaceri Sângerei. În cadrul acestui proiect se va pune accent pe instruirea şi informarea tinerilor antreprenori, precum şi promovarea lor. Tinerii, participanţi, au apreciat proiectul drept o şansă reală de a rămâne acasă să se realizeze. Această oportunitate li se oferă, primind suport informaţional, de consultanţă prin intermediul proiectului. Reprezentantul Ministerului Tineretului şi Sportului al Republicii Moldova, Constantin ŢURCANU a punctat în luarea sa de cuvânt că „implementarea acestui proiect le va oferi oportunitatea tinerilor din raion să formeze o comunitate antreprenorială de perspectivă. Este pentru prima dată când un astfel de proiect este lansat şi iniţiativa sa vizează finalizarea prin organizarea unui forum al tinerilor care să pulseze mai întâi pentru zona de nord a republicii şi să se desfăşoare în Sângerei, după care să cuprindă întreaga republică. Prin aceasta ne propunem împreună cu realizatorii proiectului să stabilim un dialog dintre tineri şi autorităţile centrale. Să identificăm dificultăţile cu care se confruntă tinerii antreperenori din întreg spaţiul rural, motivele pentru care nu sunt soluţionate problemele lor şi să le abordăm la nivel naţional”, a precizat oficialul.

Continuarea în nr. 47 al ziarului