O vedetă de azi și de mâine a muzicii românești

O vedetă de azi și de mâine a muzicii românești

128
DISTRIBUIȚI

   Ce poate fi mai frumos decât un copil care te frapează prin gingășia privirilor și o voce de înger. La Liceul Teoretic „Olimp” din Sângerei face primii pași în marea artă o vedetă a muzicii noastre.

Vocea lui cristalină, plină de farmec, te face, la ai săi 13 ani, să crezi că frumosul creat de acest copil te înalță, te predispune și te convinge că infinitul folclorului românesc își păstrează cu sfințenie tradițiile. Am prilejul să observ cum el, firav, gingaș, puțin stânjenit de maturii care-l înconjoară, muncește cu perseverență. E mereu în zbucium, în căutare, cântă, dansează…

   Pare că nu este încântat prea mult de succesele lui, care au venit de la vârsta de 5 ani. El a înțeles foarte bine că, pe lângă darul, talentul pe care i l-a dat Bunul Dumnezeu, este obligat mereu să muncească, să se perfecționeze.

   Ștefănel TUTUNARU este primăvara a doi artiști consacrați – Tudor și Victoria TUTUNARU, cavaleri ai scenei care demult frapează prin talentul lor remarcabil publicul din raion, țară și de peste hotare. Părinții lui Ștefănel, văd în fiul lor un talent autentic, inedit, evident. La ai săi ani, Ștefănuț TUTUNARU, are deja un palmares deosebit, participând la mai multe concursuri naționale și învrednicindu-se de mai multe premii. Despre ultimul concurs, ziarul nostru a scris recent.

   De la vârsta de 5 ani studiază acordeonul și-i place mult să lucreze împreună cu surioara sa. Crescând într-o famile unde toți sunt îndrăgostiți de artă, folclor, Ștefănel, muncește enorm pentru a-și crea opera pornind de la folclor. Are o voce cristalină, o ținută scenică originală, el a izbutit deja să depășească stinghereala, frica de a se afla pe scenă, în fața sutelor de spectatori. Acest lucru l-am observat personal fiind prezentă la mai multe concursuri raionale. Faptul în sine denotă că părinții lui Ștefănel au știut să…

continuarea o veți citi în numărul 10 al ziarului din săptămâna aceasta

Foto din arhiva personală