DISTRIBUIȚI
În poză: premianții concursului

Recent în incinta Şcolii de Sport „Dumitru Atanasov” din Sângerei a fost inaugurată o clasă de şah. Festivitatea de inaugurare a cuprins şi desfăşurarea Campionatului deschis la şah, ediţia întâia.
Deschiderea clasei de şah s-a realizat la solicitarea părinţilor şi a copiilor din oraşul Sângerei, care preferă acest joc al minţii. Potrivit directorului instituţiei Anatolie BAJEREANU: „Noi am căutat soluţii să oferim copiilor posibilităţi de a practica şahul în incinta şcolii noastre. Am amenajat o clasă cu mese şi scaune, confecţionate special cu acest scop, cu întreg echipamentul necesar”.
Administraţia şcolii a fost motivată să facă aceste eforturi fiind însufleţită de rezultatele răsunătoare ale sportivilor şahişti, care se antrenează în filialele din Drăgăneşti şi Copăceni. Nicolae OLEINIC, discipolulul antrenorului Gheorghe BANARU şi Mihaela CHIŢAN, discipola antrenorului Dumitru CHIŢAN, au participat reuşit la Campionatul Mondial desfăşurat la Iaşi.
La Campionatul deschis al Şcolii de Sport au participat circa 60 de amatori ai şahului, atât băieţi, cât şi fete.. Ei s-au manifestat în variate categorii: anul naşterii 2010 şi mai mici, la categoria de vârstă 2006-2008 şi mai mari: la categoria 2005-2007, băieţi. Cincisprezece din numărul total de participanţi s-au clasat pe primele locuri. Premianţii s-au bucurat de diplome, medalii şi premii băneşti, dar şi de multe alte surprize oferite de către sponsorii evenimentului. Nu mai puţină bucurie au trăit și părinţii la inaugurarea unui spaţiu modern în practicarea şahului şi antrenarea copiilor lor.