DISTRIBUIȚI

De șapte ani DUMITRU MATCOVSCHI e în ceruri. A plecat, intuiesc că ne-a părăsit cu mare durere în suflet, cu regret că nu a putut să distrugă acel colos negru care i-a umbrit viața întreagă.
Deși omul sfințește locul, DUMITRU MATCOVSCHI a marcat o întreagă epocă, care până în ultimele clipe din viață și-a făcut griji pentru valorile spirituale ale neamului nostru. Poet, prozator, publicist, om de cultură, DUMITRU MATCOVSCHI a fost cu trup și suflet dedat procesului de renaștere națională. Poetul a dat naștere unei ere a adevărului și dreptății. A cântat durerea pe note muzicale și a transmis-o oamenilor prin cuvinte simple, dar profunde. A fost mereu la ora potrivită și la locul potrivit, și-a expus cu onoare demnitatea și opinia. Curajul său a uimit o țară întreagă. Și-a asumat soarta Basarabiei, a identificat-o cu cultura și istoria ei, a pășit cu pași mari pentru a crea o lume mai bună în care libertatea națională să triumfe.
DUMITRU MATCOVSCHI este autorul a peste 50 de volume de poezie, proză și piese de teatru, recunoscut drept un simbol al mișcării și renașterii naționale din Basarabia.

Continuarea citiți în nr. 25 din 10 iulie 2020