DISTRIBUIȚI

 

14 mai la Muzeul de Istorie și Etnografie din orașul Sângerei a avut ușile deschise pentru toți doritorii, în comparație cu anii trecuți când acestea erau închise din cauza Covid – ului. În ciuda acestui fapt, sălile instituției aveau pe ici-acolo câțiva vizitatori sau grupuri de elevi. Dacă și tu faci parte dintre cei care n-au reușit să vadă pe viu expozițiile, te invit alături de mine într-o excursie virtuală a site-ului sau YouTube „Ecoul nostru”.Sâmbătă,

Anul 2020-2021 și-a pus amprenta asupra tuturor domeniilor, afectând fiecare aspect al vieții noastre în urma pandemiei de Covid- 19. Unele probleme prestanțe au fost accentuate, punând sub semnul întrebării bunul mers al societății. Muzeele nu fac excepție de la aceste schimbări, iar sectorul cultural este printre cele mai afectate.
Noaptea Europeană a Muzeelor s-a desfășurat în orașul Sângerei, sâmbătă, a fost organizată o ceremonie dedicată muzeografilor, cu un amplu program, la care au participat vizitatorii cointeresați, dar cam puțini la număr. A fost un eveniment cultural de amploare dedicat circuitului muzeal și evenimentelor conexe. Ca și în alți ani, muzeul și-a pregătit pentru acest eveniment program special.
Programul Nopții Europene a cuprins expoziții, proiecții de film, program concertistic, ateliere pedagogice, exponate ale săpăturilor arheologice. Vizitatorii au fost atrași de expoziția de fotografii, a obiectelor găsite în urma săpăturilor arheologice, de cele ale costumelor, prezentate de creatorii de port populat și național, soții Oleinic, Lidia Bîrsanu, obiecte de epocă expuse în muzeu, lucruri vechi, de valoare care, au făcut parte din viața strămoșilor noștri. 

Continuarea citiți în n.22 din 20 mai 2022