DISTRIBUIȚI

Etapa raională a concursului literar,, La izvoarele înțelepciunii ’’s-a desfașuratrecent. Ediția a XXXII-a a concursului este consacrată vieții, activității și creației publicistului, poetului, scriitorului patriot român basarabean –Nicolae Dabija. Concursul s-a desfășurat în incinta Centrului de Creație și Agrement Sângerei.

Cei peste 90 de spectatori prezenți în sala de festivități au fost salutați cu mult drag de către Președintele CR Sângerei SEȘ Ion Roșca. El a vorbit despre succesul elevilor din Sângerei la etapa republicană și internațională a acestui concurs și menționat-o pe Crina Snegur, cea care a ocupat locul I la etapa internațională. Cu multe amintiri și emoții, a fost privită activitatea ,, Nicolae Dabija – scriitorul născut din poeme”, un filmuleț prezentat de către elevii și profesorii din Gim. ,, Nicolae Dabija ” s.Heciul Vechi .
Îndrăgostiți de opera marelui scriitor , 30 de participanți s-au implicat activ în cele trei probe:1. test( viața și activitatea literară, socială ) 2.test( Recunoașterea operei, textului sau personajului și proba a III-a (Interpretarea creativă a unui text poetic). 

Continuarea citiți în n.22 din 20 mai 2022