DISTRIBUIȚI

Dispariția după 1 iulie a ziarului ”Cuvântul” din lădițele poștale ale abonaților din raionul Telenești a fost un șoc pe care am decis să-l atenuez cumva. Am făgăduit cititorilor din raion că voi aduce în raion un ziar funcțional și mi-am ținut de cuvânt. Am făcut un anunț pe site-ul CR Telenești cu o săptămână la mijloc de iunie astfel unii locuitori ai raionului au reușit s-o aboneze.

Ion Cernei

Este vorba de ”Ecoul Nostru”, care apare de 20 de ani la Sângerei iar un timp a apărut și în satele de codru al raionului nostru. Opțiunea pentru EN a fost nu întâmplătoare – redacția se află la 29 kilometri de Telenești și este difuzată de aceiași centru de poștă, adică va apare în poarta abonatului în aceiași zi de vineri. Pentru comparație redacția ”C” s-a aflat la 110 km de Telenești astfel redacția cheltuia 10 000 anual în afară de cheltuielile poștale). Le mai declar abonaților că condițiile de abonare rămân aceleași precum la ”C”. ”EN” care este membru al Asociației Presei Independente are concept de presă liberă și echidistantă. Adică se întreține din banii pe reclamă și abonamente și nu pe sponsori dubioși. Spre a fi înțeles mai corect – nu vom publica pe prima pagină slogane electorale gen ”Unire, frați români!” iar pe pagina a patra – ”С Россией во времена вечные!”. Promovăm valorile noastre naționale și suntem fideli principiilor democratice de funcționare a presei.
Dar, în această rubrică numită ”Moralnice învățături” în loc de ”Editorial” voi încerca să vă explic la ce i-ar trebui populației raionului Telenești în situația când rețelele de socializare difuzează o știre momentan pe când la ziar o citești la sfârșit o săptămână? La o adică și ziarul poate să publice pe site-u o știre care poate fi contactată în orice colț al lumii. Diferența este în calitatea informației și în concept, capacitatea gazetei de a educa un cititor care gândește.

Continuarea citiți în n.27 din 9 iulie 2021