DISTRIBUIȚI

Stimați veterani,
Astăzi, într-o zi cu o deosebită încărcătură istorică, trăim cu toții sentimente de recunoștință și onoare pentru cei care și-au îndeplinit cu demnitte datoria internațională, dând dovadă de vitejie și curaj. An de an, pe 15 februarie, aducem un omagiu celor care au luat parte la una dintre cele mai dureroase și crâncene confruntări militare, care a lăsat urme adânci în conștiința mai multor generații.
Cu certituine, rănile războiului din Afganistan încă nu s-au vindecat. De aceea, este important să cinstim cu respect memoria celor care și-au pierdut viața acolo. Este o zi de memorie, o zi dramatică și tragică din istoria țării noastre. Astfel, în cei peste 9 ani de conflict, eroismul și bărbăția a mai mult de 350 de concetățeni ai raionului nu necesită o reevaluare. Ei vor rămâne a fi pentru totdeauna adevărați patrioți. Or, viitorul se construiește prin respect față de trecut, față de cei care au făurit istoria.
Aprindem în suflete candela recunoștinței pentru eroii neamului nostru, pentru cei care își odihnesc osemintele în glia străbună, în pământuri străine sau în adâncul apelor, unii fără morminte și cruci la căpătâi. La războiul din Afganistan au fost trimiși adevărați fii ai neamului, de care azi avem atât de multă nevoie. Mulți nu s-au întors, alții au revenit cu grade de dizabilitate – sunt lucruri care nu se uită și care nu trec. Faptul că acei tineri au fost dintre cei mai buni e demonstrat și de prestația lor ulterioară, după revenirea acasă. Ziua de 15 februarie este un prilej pentru a ne solidariza cu veteranii acelui sângeros război, care sunt printre noi și au nevoie de atenția și ajutorul nostru. La distanța acelor ani care s-au scurs din momentul retragerii trupelor sovietice din Afganistan, este evident că acel război a fost una dintre cele mai dure lecții date omenirii în istoria noastră contemporană. O lecție care trebuie învățată, astfel încât să nu mai admitem repetarea ei. Altfel, jertfa celor căzuți în Afganistan va fi zădarnică. Veșnică memorie celor căzuți pe câmpul de luptă. Cinste și onoare eroilor.
Îmi exprim întreaga gratitudine pentru înțelegere, munca pe care o depuneți zi de zi, profesionalismul de care dați dovadă și Vă adresez, din toată inima, cele mai sincere mulțumiri, însoțite de întreaga mea apreciere pentru faptele Dumneavoastră de sacrificiu, dorindu-Vă multă sănătate și prosperitate, să fiți înconjurați de dragostea apropiaților, de respectul, fidelitatea și recunoștința oamenilor.
Cu profund respect, Grigore Corcodel, Președintele raionului

P din BP