DISTRIBUIȚI

Mai mulți lucrători ai culturii din raion au fost decorați cu medalii din partea Ministerului Apărării al Republicii Moldova.
Ministrul Victor Gaiciuc a înmânat recent Medalia pentru colaborare lui Alexandru Balanici, conducătorul ansamblului de dansuri populare „Brâuleț”. De această distincție s-a bucurat și conducătorul colectivului model „Moștenitorii” din satul Pepeni, Constantin Cușciuc. Pentru colaborare și un parteneriat construit pe sentimente de patriotism și dragoste de țară, respect pentru militari și Armata Națională a fost decorat Valeriu Rusu, managerul Secției de Cultură a raionului și pentru întreținerea unor relații frumoase de colaborare cu Ministerul Apărării.
Colective artistice de la noi participă la diferite activități și ceremonii ale Ministerului Apărării. Artiștii nominalizați cântă și dansează pentru ofițeri și le inspiră multă voie bună, dar și demonstrează profunde sentimente patriotice prin programul artistic prezentat. De fiecare dată, ei se bucură de aplauzele îndelungate a sălii arhipline de ofițeri.
Potrivit lui Valeriu Rusu„cu un program artistic de cântece patriotice și dansuri populare colectivele „Moștenitorii„ și „Brâuleț” au întregit ceremonia de cinstire a zilei înființării ministerului, sărbătorită recent. În nenumărate rânduri la invitația ministrului Gaiciuc am susținut programe artistice în fața corpului de ofițeri și am simțit de fiecare dată că artiștii noștri le-au dăruit momente de revelație sufletească de neuitat. Am mai participat și la Ziua ușilor deschise, ori de câte ori le organizează ministerul în cauză”.
Medaliile în semn de prețuire a talentului artiștilor, prestației lor și a receptivității au fost înmânate de însăși ministrul Apărării. Primarul de Pepeni Oleg Rotaru a însoțit și el artiștii la ceremonie. El i-a raportat ministrului că au venit să-l onoreze cu un program de cântece patriotice și i-a transmis mesajul directoarei Liceului „A.Agapie”, Liubovi Rudei în semn de respect pentru că este scut de apărare a țării, pentru că poartă armata în suflet și pentru demnitatea sa de militar și băștinaș.