DISTRIBUIȚI
În poză: autobuzele parcate neregulamentar

   Problema parcării neregulamentare a autobuselor și microbuselor provoacă nemulțumirea cetățenilor. După ce în redacție au parvenit mai multe plângeri din partea oamenilor, ne-am autosesizat și am hotărât să investigăm cazul. Mulți dinte solicitanți dau vina pe șoferii iresponsabili, cu care autoritățile locale se luptă de mai mulți ani, dar într-un final conducerea primăriei a identificat soluția potrivită în acest sens.
Miezul acestei probleme este unul mai vechi. Nemulțumirile din partea unor cetățeni au apărut după ce autogara centrală a fost mutată la periferie în preajma fostei autgări. După aceasta au început a apărea autobuse și microbuse parcate la o parcare privată situată în centrul orașului. Respectiv mai multe persoane s-au plâns de faptul că șoferii sunt obraznici și se parchează neregulamentar, acoperind chiar și porțiunea de trotuar predestinată pietonilor. Astfel fiind practic imposibilă circularea prin zona respectivă a mămicilor tinere cu căruciorul, a persoanelor în etate, nemaivorbind de cei cu dizabilități locomotorii.
Nenea Ion, 74 de ani, pensionar „îmi vine cam greu să circul pe această porțiune de drum, nu cam pot merge, e problematic pentru mine cu bastonul în acea zonă.”
Maia, 29 ani ,,Sunt cu copil mic, merg aproape zilnic cu el la consultații, mi-e teamă să nu-l îmbolnăvesc din cauza prafului de la autobuse, în rest totul e bine”