DISTRIBUIȚI

Festivitatea de dare în folosință a blocurilor de studii reparate nu a fost o surpriză pentru cititorii EN din motivul că publicația a monitorizat renovarea pas cu pas pe parcursul celor patru ani or, era unul din șantierele cele mai importante din raionul Sângerei. Remarcăm că darea în folosință a obiectului respectiv a costat 14 milioane lei. Lucrările au fost posibile grației unui proiect implementat în colaborare cu FISM. Liceul a fost renovat în cadrul Proiectului ”Reforma Învățământului din R. Moldova”. Lucrările de reparație au început în anul 2017.

„E foarte bine acum că avem condiții foarte bune, mai ales sala de sport și blocul sanitar. Până acum, veceul era în curte, pentru cei mici și mari. Acum au fost construite în liceu”, spun copiii.
„Cele două săli de sport au fost reparate capital. Copiii sunt mulțumiți și sperăm la rezultate și mai bune decât cele care le avem acum”, spune Serge Mangole, profesor de cultură fizică și sport.
La eveniment s-au adunat nu numai cadrele didactice, elevii, sătenii și managerii din educație din raion. Festivitatea a adunat oaspeți din raion și din capitală între acestea Grigore Corcodel, președintele raionului Sângerei, Prea Sfinția Antonie, Episcopal de Bălți a Mitropoliei Basarabiei, Monica Babuc, ex-ministră a MECC, Adriana Cazacu, secretară de Stat în cadrul Ministerului Educației și Cercetări:
„Autoritatea centrală a implementat acest proiect cu o valoare de 14,2 milioane de lei. Din punct de vedere tehnic, proiectul a fost realizat de Fondul de Investiții Sociale din Moldova, cu sprijinul financiar al Băncii Mondiale. În cadrul Proiectului Reforma Învățământului din Moldova au fost și dotări de laboratoare de chimie, biologie”, a declarat dna Cazacu.

Continuarea citiți în n.21 din 13 mai 2022