DISTRIBUIȚI

Iată că au trecut sărbătorile de parcă nici n-ar fi fost… Doar natura mărturisește prin verdele ei fraged și florile-i de sezon… Impresia personală ar fi că în acest an sărbătorile pascale au venit cu o ușoară nuanță de frică, de vinovăție… Și te întrebi ca tot omul: care ar fi vina sărbătorilor în cazul neputinței noastre. Și care ar fi vin omului de rând, a celui conștient, pentru evenimentele din țara vecină Ucraina, candide și spontane, nedrepte și nejustificate. Și de ce sărbătorile să ne vină cu mustrări de conștiință pentru rezultatele dezbinării și neunirii noastre politice? Nu o facem, dar…

Uite că începând cu 24 februarie curent, de când s-a început războiul în Ucraina, întreg continentul este disperat, îngrijorat, înfricoșat de politica de cucerire a noi teritorii și popoare. Rusia promovează o politică expansionistă, sângeroasă, imperialistă, crudă, dură, groaznică, național- socialistă și comunistă, șovinistă. Putin și toți cei care-l înconjoară și-l susțin direct la mișcarea lor teroristă, banditească din Ucraina i-au trimis pe osteini, ceceni, spioni ruși, teroriști și bandiți ai forțelor secrete ale Rusiei. Toți promovează o politică expansionistă a Federației Ruse, îndreptată împotriva statelor independente. Toți cei trimiși în Ucraina primesc indicații de la Putin, Lavrov, Șhoigu. Ei fură, jefuiesc populația, împușcă, violează și torturează cetățenii ucraineni.
Toți separatiștii ruși consideră și în prezent că o parte din Ucraina sunt niște state artificiale formate pe „ pământul ucrainean”. Toți generalii, ofițerii KGB,FSB, sunt „ soldații ai imperiului răului”. Pe ei îi unește ideea imperialistă de refacere a URSS.

Continuarea citiți în nr.21 din 13 mai 2022